Închide meniul
UPDATE

Dinamo a retrogradat în Liga 2! Andrei Cristea: „E momentul zero!” / Răzvan Zăvăleanu: „Nu mai avem bani!” Toate reacţiile sunt AICI

Dragoș Vasile Publicat: 29 mai 2022, 23:50

Reclamă
Dinamo a retrogradat în Liga 2! Andrei Cristea: „E momentul zero! / Răzvan Zăvăleanu: „Nu mai avem bani! Toate reacţiile sunt AICI

Andrei Cristea, prima reacţie după ce Dinamo a retrogradat

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dinamo a retrogradat în Liga 2 pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului. „Câinii” nu au putut să o învingă pe Universitatea Cluj, după ce au pierdut cu 0-2 în tur. La final, reacţiile nu au întârziat să apară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu probleme financiare şi conflicte în interiorul clubului, Dinamo a înregistrat o premieră negativă. Sezonul viitor va fi în Liga 2 pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului din Ştefan cel Mare.

Andrei Cristea, Răzvan Zăvăleanu şi Adrian Mihalcea, după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2

Adi Mihalcea şi-a găsit cu greu cuvintele după retrogradarea lui Dinamo. „Nu, niciodată, dar din păcate în istoria unei echipe sunt și momente din astea. Sincer n-aș fi vrut să le trăiesc. Sunt trist, trist, asta e cuvântul!”, a spus Adrian Mihalcea.

„Această procedură de insolvenţă are o rezolvare legală când se găseşte finanţare. Fără finanţare nu putea ieşi din insolvenţă. În acest moment se strâng termenele, nu mai avem bani din drepturile TV.

Dar avem nevoie de un finanţator. Sunt şanse să jucăm în Liga 2, de mâine vedem ce e de făcut. Deja era o perspectivă, niciodată nu ne-am gândit că se poate ajunge aici”, a spus Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo, după retrogradare.

Reclamă

„Nu mă gândeam. Chiar dacă am mai jucat la echipe mari din fotbalul românesc, nu mă gândeam că va retrograda. Cei care conduc trebuie să ia deciziile corecte, e momentul zero. Din punc de vedere administrativ, mă depăşeşte. Eu nu aş fi crezut niciodată că Dinamo o să retrogradeze.

Atât s-a putut, poate unii jucători nu au reuşit să înţeleagă ce înseamnă Dinamo. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Nu cred că e corect să vorbim de 2-3 jucători, aici a fost un grup. Au fost greşeli, 60 de jucători în doi ani. Eu am venit în calitate de fost jucător şi îmi pare rău să văd că un club atât de mare retrogradează”, a declarat Andrei Cristea după meci.

Dinamo a rămas fără palmares, culori şi siglă după retrogradare

Dinamo a rămas fără palmares, culori şi siglă după ce a pierdut barajul cu U Cluj şi a retrogradat. Echipa din Ştefan cel Mare va juca, în premieră, în Liga 2 după un sezon de coşmar.

Reclamă 4 / 0/3

Clubul care a fost ţinut în viaţă, în ultimii ani, de fanii din DDB au primit o lovitură teribilă. Retrogradarea din Liga 1 vine la „pachet” cu pierderea patrimoniului!

Echipa lui Nicolae Badea din liga a 4-a, FC Dinamo, este deţinătoarea palmaresului şi a siglei. Acesta i le-a oferit lui Ionuţ Negoiţă de Badea, în momentul în care a renunţat la pachetul său de acţiuni, dar a pus o clauză specială în contract. Patrimoniul a fost oferit cu drept de folosinţă, pe perioadă nedeterminată, către gruparea de pe prima scenă a fotbalului românesc, dar numai atât timp cât aceasta nu se retrogradează.

FC Dinamo 1948 a picat din Liga 1, astfel că a rămas fără palmares şi culori. Sigla îşi dorea oricum să o schimbe în noua ediţie din campionat, la presiunile lui Nicolae Badea. Ultraşii din DDB au tras un semnal de alarmă încă din 2021.

„Dinamo e obligatoriu să rămână în Liga 1, pentru a nu pierde suma considerabilă din drepturi TV și nici patrimoniul (palmares, culori, stemă). Acestea sunt ale clubului doar în Liga 1. Plus că Dinamo este Dinamo și aici este locul lui! Putem salva clubul pe linie sportivă și o vom face, însă e obligatoriu să luăm licența, altfel Dinamo va retrograda, iar asta înseamnă dispariția lui, practic!”, au transmis fanii din DDB, sezonul trecut, când Dinamo risca să ajungă în Liga 2.

Dinamo a câştigat, în cei 74 de ani de existenţă, 18 titluri. Ultima dată a fost campioană în sezonul 2006-2007. Alb-roşiii mai au în palmares 13 Cupe ale României, o Cupă a Ligii şi două Supercupe ale României.

Nicolae Badea le promisese jucătorilor lui Dusan Uhrin o primă de 20.000 de euro dacă reuşeau „remontada” cu U Cluj. Şi DDB, Claudiu Florică şi Răzvan Zăvăleanu contribuiau cu bani. În cazul în care scăpau de retrogradare, fotbalişti şi staff-ul tehnic încasau 100.000 de euro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și