Închide meniul

EXCLUSIV | 155 de jucători din Liga 1 au contracte valabile până pe 30 iunie 2020! LPF caută soluții. Recomandarea de la FIFA

Dan Roșu Publicat: 15 aprilie 2020, 8:43

Reclamă
EXCLUSIV | 155 de jucători din Liga 1 au contracte valabile până pe 30 iunie 2020! LPF caută soluții. Recomandarea de la FIFA

LPF

LPF, pusă în dificultate de contractele anumitor jucători

Situația specială adusă de pandemia de coronavirus face ca 155 de jucători din cei 421 care activează în Liga 1 să nu știe încă unde vor evolua de la 1 iulie 2020. 52 dintre ei sunt străini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FIFA a ezitat să aibă o poziție clară pentru această problemă și a lăsat rezolvarea ei pe seama legislației naționale. În acest moment, există nevoia unui ”Gentlemen's agreement” între FRF, LPF, AFAN și cluburi. 

Cel mai probabil, jucătorii vor rămâne la cluburile actuale până când stagiunea 2019-2020 se va finaliza, pe teren, sau în afara lui. 

Comunicatul FIFA legat de jucătorii cu contracte valabile până la 30 iunie 2020

"Contractele jucătorilor expiră, în general, atunci când sezonul se termină, iar ultima zi coincide cu cea a ultimei etape. Dată fiind suspendarea meciurilor în majoritatea țărilor, este lesne de înțeles că aceste competiții nu se vor putea încheia atunci când era stabilit. Prin urmare, se dorește ca înțelegerile să fie extinse până în momentul în care sezonul se va încheia cu adevărat.

Acest lucru ar trebui să fie în conformitate cu intenția inițială a părților, la semnarea contractului. Este necesar să se păstreze, de asemenea, integritatea și stabilitatea sportivă. Un principiu similar ar trebui să se aplice și contractelor care trebuiau să intre în vigoare la începutul sezonului viitor. Prin urmare, acestea vor fi amânate până în momentul în care se dă startul acelei ediții de campionat", se anunță în comunicatul FIFA.

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și