Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Gabi Balint a dezvăluit cum a ajuns să îl cheme "Pele" în certificatul de naştere! "Sunteţi sigur că vreţi să îi spuneţi Pele? Sunteţi membru de partid, nu dă bine"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 februarie 2021, 7:53

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Gabi Balint a dezvăluit cum a ajuns să îl cheme "Pele" în certificatul de naştere! "Sunteţi sigur că vreţi să îi spuneţi Pele? Sunteţi membru de partid, nu dă bine"

AS.ro

Povestea prenumelui Pele din certificatul de naştere al lui Gabi Balint

"Mi-a povestit tata când mi-a făcut certificatul de naştere, că era un tip cu ochelari. Când i-a zis "Balint Pele", a scos ochelarii şi s-a uitat la el şi a zis "Pele? Ce prenume e ăsta? Nu ştiu. Tovarăşul Balint, sunteţi sigur că vreţi să îi spuneţi Pele? Sunteţi membru de partid, nu dă bine". Tata i-a zis "pune, domnule, Pele acolo, n-auzi?". 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E Pele normal, fără accent. Oricum, l-a întrebat cum se scrie. Tata prinsese campionatele mondiale din 1966 şi din 1970. Eu am încercat să iau legătura cu Pele, dar nu am reuşit. Mi-a făcut Hagi rost de un autograf de la el. E visul meu neîmplinit din fotbal, să îl fi cunoscut", a spus Balint, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Gabriel Balint, 10 trofee câştigate cu Steaua

Gabriel Balint nu a avut rezultatele lui Pele, dar a fost unul dintre cei mai buni atacanţi români. El a executat şi unul din penalty-urile care i-au adus Stelei, în 1986, Cupa Campionilor Europeni. 

Gabi Balint şi-a trecut în cont 10 trofee cu Steaua, printre care cinci titluri, trei Cupe ale României, Supercupa Europei şi Cupa Campionilor Europeni. Pentru naţionala României, el a marcat 14 goluri în 34 de selecţii.

Reclamă

Balint a reuşit, în 1989, să marcheze două goluri în România – Danemarca 3-1, meciul care ne-a adus calificarea la Cupa Mondială din 1990. Acolo, reuşita din meciul cu Argentina (1-1) a aceluiaşi Balint ne-a dus în optimile de finală. 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și