EXCLUSIV | LPF nu se gândeşte la creşterea numărului de echipe! Ce se va întâmpla în cazul în care meciurile nu se vor mai putea disputa

De Silviu Corneanu
Publicat: 19 iulie 2020, 15:52
Actualizat: 12 mai 2021, 10:33

Justin Ştefan susţine că LPF nu ia în calcul creşterea numărului de echipe în Liga 1, mai ales că situaţia economică a ţării nu este un foarte bună.

Reclamă
jucatori fcsb

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

"În astfel de momente, în care se prefigurează la orizont mai multe probleme economice, la nivelul întregii societăţi, este greu să ai în vedere creşterea numărului de echipe la nivelul Ligii 1. 

Reclamă

Până la momentul în care competiţia nu va mai putea continua, preferăm să nu discutăm pe astfel de scenarii", a declarat Justin Ştefan pentru AntenaSport.

Justin Ştefan: "Cluburile vor decide ce se va întâmpla"

Secretarul General al LPF a anunţat şi ce se va întâmpla în cazul în care nu vor mai exista date libere pentru reprogramarea meciurilor. Justin Ştefan susţine că cele care vor decide vor fi cluburile.

"Momentan avem date disponibile pentru reprogramarea meciurilor. Avem acel moment, 28-29 iulie, dacă mai apare vreun caz, jucătorul repectiv va fi izolat, retestat în cinci zile. Nu ştim dacă ceilalţi se vor putea antrena, depinde de cei de la DSP. 

Obiectivul nostru rămâne acela de a termina competiţia pe teren. Când nu vor mai exista date, ne vom întâlni cu cluburile din Liga 1 şi ele vor decide, în cadrul Adunării Generale, ce se va întâmpla", susţine Justin Ştefan.

Justin Ştefan: "Vedem ce putem decide pentru a nu dezechilibra competiţia"

Justin Ştefan a vorbit şi despre posibilitatea ca echipele să fie obligate să aibă cel puţin 16 jucători pe banca, la fiecare meci, în caz contrar să piardă cu 0-3.

"Vom discuta pe toate scenariile pe care ele vom avea. Analizăm situaţia ca echipele să fie obligate cu juniorii şi vedem ce putem decide pentru a nu dezechilibra competiţia şi a respecta principiul meritului sportiv la care ţinem. 

În momentul de faţă nu se dicută despre niciun protocol. Nu există prevederi care să ducă la sancţionarea cluburilor prin pierderea meciurilor cu 3-0. Nu am discutat ca Liga să impună cluburilor să aibă minim 16 jucători pe foaia de joc", a mai spus Justin Ştefan.
 

Reclamă
Ultimele știri
13:02 FotoAnamaria Prodan, anunţul momentului. Laurenţiu Reghecampf, înlocuit în dormitorul vedetei. Explicaţii de ultimă oră 13:00 Lionel Messi poate fi jucător și patron la Inter Miami! Anunțul făcut de americani 12:39 Angel Di Maria va semna cu Juventus! „Acordul este total” 12:23 CSA Steaua, comunicat dur după ce nu a fost lăsată să joace la barajul de promovare: ”Este curios cum a procedat FRF! Decizia este nedreaptă!” 12:17 GSP.RO: Rapid nu va juca în cupele europene! Decizia pe care o va anunţa FRF 12:00 Dan Petrescu primește o lovitură uriașă după ce a câștigat titlul! Andrei Burcă a anunțat în direct că vrea să plece de la CFR Cluj 11:22 Foto„Am reușit să mă opresc din plâns!” Decizia radicală luată de ucraineanca ce a primit 200 de lei într-o benzinărie din România: „Voi îngenunchea!” 11:12 Adrian Mutu spune ”pas” posibilului baraj pentru Conference League: ”Prefer vacanță! Ne facem de râs dacă jucăm!” 10:45 Dinamo, veste excelentă înaintea barajului cu ”U” Cluj! ”Câinii” pot avea un investitor din America 10:14 Preţurile biletelor la meciurile României cu Finlanda şi Muntenegru! Hai, România! În fiecare zi

EMISIUNI

Petre Grigoraş, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Dan Petrescu a cucerit un nou titlu cu CFR Cluj
Liga 1 • 14:14
Mircea Lucescu îl laudă pe Dan Petrescu: ”Are un avantaj enorm asupra tuturor antrenorilor din România!”
Jucătorii lui CSA Steaua, bucurie la finalul unui meci
Fotbal intern • 12:23
CSA Steaua, comunicat dur după ce nu a fost lăsată să joace la barajul de promovare: ”Este curios cum a procedat FRF! Decizia este nedreaptă!”
Andrei Burcă, bucurie după marcarea unui gol
Liga 1 • 12:00
Dan Petrescu primește o lovitură uriașă după ce a câștigat titlul! Andrei Burcă a anunțat în direct că vrea să plece de la CFR Cluj
Close