Închide meniul

FCSB apelează la TAS pentru a bloca promovarea CSA Steaua! Ce contestă Gigi Becali

Silviu Corneanu Publicat: 6 iulie 2020, 5:44 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:35

FCSB apelează la TAS pentru a bloca promovarea CSA Steaua! Ce contestă Gigi Becali

Inquamphotos / Inquam Photos via Hepta

Gigi Becali a apelat la TAS

  • FCSB a atacat la TAS deciziile FRF 
  • CSA Steaua se află în Liga 4
  • Becali a pierdut dreptul de a folosi numele "Steaua București" 

FCSB, prin Valeriu Argăseală, a atacat la TAS două decizii luate de FRF. Inițial, LPF era și ea pârâtă în proces. Ulterior, forul condus de Gino Iorgulescu s-a alăturat demersului făcut de Gigi Becali împotriva hotărârilor luate de Federație, după cum anunță GSP. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hotărârile FRF atacate de FCSB la TAS

– Posibilitatea cluburilor de drept public din Liga 2 de a-și schimba statutul juridic sau a transfera activitatea unui club de drept privat, în pauza competițională de dinaintea sezonului 2019-2020, pentru a putea obține licența de Liga 1 (unde sunt admise numai cluburile profesioniste, organizate ca societăți pe acțiuni sau societăți non-profit) și a putea promova în primul eșalon;

– Obligativitatea cluburilor din Liga 1 de a avea echipe de fotbal feminin din viitorul sezon.

Reclamă

Apelul formulat de FCSB

"Prin decizia adoptată s-a stabilit posibilitatea unui club de drept public care a parcurs toate etapele de promovare de la Liga 4 (în unele județe din România și de la Liga 5) până la Liga 2, să ofere acest drept unui alt club, de drept privat, care să aducă la îndeplinire exclusiv ultima etapă, respectiv promovarea în Liga 1. 

În primul nivel competițional ar ajunge clubul de drept privat care a realizat promovarea de la Liga 2 la Liga 1, nu cel care a realizat promovarea începând de la cel mai de jos nivel", se arată în apel, conform sursei de mai sus.

Reclamă

Gigi Becali a preluat Steaua în 2003, dar în urmă cu câţiva ani a pierdut dreptul de a folosi numele "Steaua Bucureşti" şi a schimbat denumirea echipei sale în FCSB.

Acest lucru a împărţit şi fanii roş-albaştrilor în două: "Peluza Sud Steaua" a mers alături de CSA, care a reînfiinţat echipa de fotbal a clubului Steaua, iar o parte din "Peluza Nord Steaua" a rămas alături de echipa lui Gigi Becali.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:49 Benfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul etapei cu numărul 27 din Liga Portugal 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua "cu ochii închişi" la FCSB
Liga 1 • 12:58
Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali
S-a mai accidentat un jucător la FCSB
Liga 1 • 11:12
S-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider
Schimbări uriașe la FCSB
Liga 1 • 8:43
Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul!
Liga 1 • 28 mart., 23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 28 mart., 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”