Închide meniul
Video

Florin Talpan se opune vehement legii care îi permite FCSB-ului să revină în Ghencea: „Nu poate să joace altă echipă acolo!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 20 ianuarie 2023, 18:52

Florin Talpan, dezvăluire genială

Florin Talpan, într-un interviu / as.ro

Florin Talpan se opune vehement revenirii FCSB-ului în Ghencea, după ce legea lui Marcel Ciolacu, care facilitează accesul echipei lui Gigi Becali în „Templul fotbalului românesc”, a fost promulgată în urmă cu o săptămână de președintele Klaus Iohannis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În finalul anului trecut, Marcel Ciolacu anunța adoptarea unei legi care are ca scop facilitarea accesului la bazele sportive de stat și care ar ajuta-o pe FCSB să evolueze pe stadionul „Steaua”. Pe 11 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat această lege.

Florin Talpan se opune vehement revenirii FCSB-ului în Ghencea

Florin Talpan, fost jurist al Clubului Armatei, a anunțat în Ghencea poate juca doar formația din Liga 2 antrenată de Daniel Oprița, CSA Steaua.

„Din punctul meu de vedere este greșit, noi trebuie să mergem, suntem Steaua Bucuresti, Steaua București trebuia să rămânen, trebuie modificată legea sportului ca noi sa avem drept în liga întâi. Steaua este numai în Ghencea, nu poate să joace altă echipă în Ghencea”, a spus Florin Talpan, vineri, la Muzeul Fotbalului Românesc.

Florin Talpan, anunț despre șansele ca CSA Steaua să promoveze în Liga 1

CSA Steaua nu poate juca în Liga 1, fiind un club care aparține Ministerului Apărării, aspect interzis de regulamentele LPF și FRF. Talpan crede că echipa Armatei trebuie să joace în prima divizie cu orice preț.

Reclamă

„Sper să ajungem în liga întâi, trebuia să fim până în mometul de față. Eu încă sunt tare supărat pe chestia asta, trece timpul și nu e okay. De fapt, și acum sunt portițe, dar nu se vrea”, a mai spus Florin Talpan.

Mesajul lui Marcel Ciolacu despre legea care îi permite FCSB-ului să joace în Ghencea

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor. Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.

Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program. Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc să intre în bazele sportive ale statului. 

Reclamă 4 / 0/3

Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă. Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă. 

Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc. Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, la finalul anului trecut.

Recomandări
  • Florin Talpan se opune vehement revenirii FCSB-ului în Ghencea
  • Legea lui Marcel Ciolacu a fost promulgată

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari Vezi toate știrile
Citește și