Închide meniul
EXCLUSIV

Fotbaliștii, îndemnați la grătare! Budescu, dat exemplu de specialiștii în nutriție! Ce trebuie să mănânce un jucător

Silviu Corneanu Publicat: 10 noiembrie 2021, 14:06

Fotbaliștii, îndemnați la grătare! Budescu, dat exemplu de specialiștii în nutriție! Ce trebuie să mănânce un jucător

Constantin Budescu a fost criticat de Gigi Becali

Profimediaimages

  • Iulian Dinu, sfaturi importante pentru jucătorii din Liga 1
  • Ce ar trebui să consume jucătorii pentru o carieră îndelungată

Iulian Dinu a făcut meniul unui fotbalist profesionist. Nu ar trebui să lipsească legumele, fructele, carnea bine făcută, pe grătar, sau la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Budescu, e foarte bine că a ales să mănânce grătar. Foarte bine că a pus legumele pe grătar, e foarte bună și carnea pe grătar. La o masă de prânz mănânci legume cu o proteină, la micul dejun poți mânca o omletă sau mai multe albușuri de ou, cu puțină brânză. Se recomandă carnea la grătar, sau la cuptor, pentru fotbaliști.

Ar trebui să consume alcool doar la petreceri. Dacă se consumă alcool, timpul de refacere este mai îndelungat. Marii fotbaliști pun foarte mare importanță pe nutriție. Dacă dorim să ne corectăm stilul de viață, trebuie să renunțăm la mâncărurile prăjite”, a dezvăluit Iulian Dinu la AS.ro.

Reclamă
Constantin Budescu a făcut grătar după ce Gigi Becali l-a distrus
Constantin Budescu a făcut grătar cu legume

Sfaturi importante pentru jucătorii din Liga 1

Pe lângă alimentație, un jucător profesionist trebuie să aibă și foarte multă disciplină. Aceștia trebuie să respecte cu strictețe programul de alimentație, refacere și somn.

Dacă vorbim de sportul de performanță, trebuie să avem disciplină. Parte de alimentație foarte curată și sănătoasă, parte de refacere, somn, și refacere fizică. Alimentația unui fotbalist trebuie să aibă fructe legume, carne, proteină. Să evităm pe cât se poate partea de dulciuri sau snacksuri.

Reclamă

Pentru un randament bun în timpul meciului trebuie carbohidrați, paste, orez, cartofi făcuți bine, la cuptor sau fierți. În combinație cu o proteină și o salată. Pot să ne dea necesarul caloric pentru un meci”, susține Iulian Dinu.

Iulian Dinu îi avertizează pe jucătorii trecuți de 30 de ani

Specialistul în fitness și nutriție, Iulian Dinu, susține că este mult mai greu pentru jucătorii trecuți de 30 de ani să își mențină organismul în formă, așa că trebuie să aibă mult mai multă grijă.

După 30 de ani, recuperarea și metabolismul scade și va fi mult mai greu să ții nivelul de performanță. Nu e greu de lucrat cu fotbaliștii, dacă sunt disciplinați. Trebuie să-l faci conștient că aceste schimbări le face pentru el.

Reclamă 4 / 0/3

Fiecare club ar trebui să aibă un specialist în nutriție, sau măcar bucătarul să aibă cunoștiințe de nutriție. Dacă își pregătesc corpul cum trebuie pot juca la cea mai înaltă performanță până la 35 – 37 de ani”, a mai spus specialistul în fitness și nutriție, Iulian Dinu.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:33 Cum poate câştiga Bayer Leverkusen titlul în Bundesliga fără să mai joace vreun meci! Reacţia de mare campion a lui Xabi Alonso 13:18 Victor Becali l-a auzit pe Marcel Răducanu vorbind despre transferul lui Dennis Man şi a răbufnit: „În ce calitate confirmă?” 12:43 FotoCe îl aşteaptă pe Florinel Coman în Qatar. Adevăratul motivul din spatele deciziei de a pleca de la FCSB 12:29 Leeds – Blackburn (14:30) şi West Brom – Sunderland (17:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Se poate schimba liderul în Championship 11:54 Gigi Becali l-a anunţat primul 11 pe Neluţu Varga! Elias Charalambous are „mână liberă” să facă o singură schimbare 11:50 „Mai iei suplimente?” Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani 11:21 CCA, delegare controversată la CFR Cluj – FCSB! Gigi Becali a cedat nervos din cauza aceluiaşi arbitru, după un derby din Gruia 11:13 Dennis Man şi-a decis viitorul! Italienii au făcut anunţul momentului: „Va deveni OFICIAL!” 10:53 Parma – Spezia (17:15) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man şi Mihăilă continuă lupta pentru promovare! Sampdoria – Sudtirol (ora 15:00) 10:23 Max Verstappen nu este considerat de experţi pilotul momentului în Formula 1™! Cine îl depăşeşte pe liderul clasamentului general Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ce îl aşteaptă pe Florinel Coman în Qatar
Liga 1 • 12:43
FOTO
Ce îl aşteaptă pe Florinel Coman în Qatar. Adevăratul motivul din spatele deciziei de a pleca de la FCSB
Gigi Becali l-a anunţat primul 11 al FCSB-ului pe Neluţu Varga
Liga 1 • 11:54
Gigi Becali l-a anunţat primul 11 pe Neluţu Varga! Elias Charalambous are „mână liberă” să facă o singură schimbare
CCA, delegare controversată la CFR Cluj - FCSB! Gigi Becali a cedat nervos din cauza aceluiaşi arbitru, după un derby din Gruia
Liga 1 • 11:21
CCA, delegare controversată la CFR Cluj – FCSB! Gigi Becali a cedat nervos din cauza aceluiaşi arbitru, după un derby din Gruia
Gigi Becali i-a dat replica lui Adrian Mutu, după ce "Briliantul" i-a distrus marele vis patronului de la FCSB
Liga Campionilor • 9:43
Gigi Becali i-a dat replica lui Adrian Mutu, după ce „Briliantul” i-a distrus marele vis patronului de la FCSB
Lovitura anunţată de Gigi Becali la FCSB chiar înaintea derby-ului cu CFR Cluj. Jucătorul care a semnat deja contractul
Liga 1 • 9:36
„Va avea salariu de 15.000 de euro!” Lovitura anunţată de Gigi Becali la FCSB. Încă un jucător, chemat să semneze contractul