Închide meniul

Fotbalul de la noi a murit! Adevărat a murit!

Antena Sport Publicat: 2 mai 2021, 6:53

Fotbalul de la noi a murit! Adevărat a murit!

Sport Pictures / Răzvan Păsărică via Hepta

Fază din Universitatea Craiova - FCSB 2-0

  • Patru meciuri se joacă în prima zi de Paște
  • Academica Clinceni - Universitatea Craiova este meciul zilei

Poate că s-au gândit la sănătatea lor, să nu mănânce prea multe ouă, prea mult cozonac. Normal, e o glumă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși, decizia e de neînțeles. Niciodată audiențele n-au fost la cele mai înalte cote în ziua de Paște, așa că nu poate fi acesta motivul. Atunci care? Greu de explicat. Mare consumator de TV, românul fuge de televizor în ziua de Pațte. E ocupat cu grătarele, cu ieșirile, iar consumul de TV nu e la cele mai înalte cote. O arată audiențele din anii trecuți, în care share-ul nu a excelat. Nici anul trecut, când Paștele a fost tot în Pandemie, la fel ca în acest an.

Da, poate ca spoturile de Paște curg și azi, după care ies. Poate fi o explicație. Dar și luni, în a doua zi de Paște, situația e similară. Așa că era loc, poate, de patru meciuri pe 3 mai. Iar în a doua zi de Paște e dovedit. Consumul de TV crește considerabil. Liga nu a fost de acord!

Reclamă

Da, șefii ligii au spus că nu e decizia lor să pună patru meciuri în ziua de Paște. E a deținătorilor de drepturi, a televiziunilor. Ei dau milioanele, ei taie și spânzură. Liga tace și îi lasă să decidă. Pentru că așa e înțelegerea făcută.

Cluburile nu țipă pentru că, majoritatea, trăiesc și supraviețuiesc de pe urma acestor drepturi. Oricum, umflate pentru interesul tot mai scăzut al fotbalului de la noi. 

Reclamă

Ca un contraexemplu pot aduce campionatul Italiei, unde de Paștele Catolic nu se joacă, iar marea majoritate a meciurilor sunt programate sâmbătă. Iar în duminica de Paște jucătorii sunt liberi să stea alături se familii, de prieteni.

În România, unde cultura fotbalului e pe cale de dispariție, meciurile sunt tot mai puțin atractive, nu cred că era cazul să se creeze atâta agitație în ziua de Paște. În loc să ciocnească ouă roșii, fotbaliștii își ciocnesc gleznele. Și ca la orice meci, mai scapă și câte o înjurătură, deși nu se cade de Paște. E cireașa de pe Pască.

Și să nu uităm ca, pe lângă jucători, antrenori, staff, mai sunt ținuți în priză și restul oamenilor din jurul meciului: jurnaliști, stwewarzi, copii de mingi, etc.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru ei, azi nu este zi de sărbătoare! 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova - Rapid
Liga 1 • 14:24
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu
Adrian Mititelu: "Mitriţă e cel mai bun fotbalist român"!
Liga 1 • 21 mart., 21:43
Adrian Mititelu: „Mitriţă e cel mai bun fotbalist român”! Mesaj direct pentru Mihai Rotaru: „Dacă are bani, de ce nu?”
"Mai poate ajunge Alex Mitriţă la EURO 2024?" Edi Iordănescu a răspuns fără să stea pe gânduri: "Trenul e în mers"
AntenaPLAY • 21 mart., 16:05
„Mai poate ajunge Alex Mitriţă la EURO 2024?” Edi Iordănescu a răspuns fără să stea pe gânduri: „Trenul e în mers”
"Poate Universitatea Craiova să câştige titlul?" Răspunsul dat imediat de Valentin Mihăilă
Liga 1 • 20 mart., 13:27
„Poate Universitatea Craiova să câştige titlul?” Răspunsul dat imediat de Valentin Mihăilă
Gigi Corsicanu, propunere în direct pentru Dan Şucu
WTA • 20 mart., 9:23
Gigi Corsicanu, propunere în direct pentru Dan Şucu! Şeful de la Rapid, răspuns fabulos: „Dau eu berea!”