Închide meniul

„Fotbalul românesc este la resuscitare, în moarte clinică!”. Gică Popescu a renunţat definitiv la lupta cu Răzvan Burleanu pentru postul de preşedinte al FRF

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 octombrie 2022, 10:55

„Fotbalul românesc este la resuscitare, în moarte clinică!. Gică Popescu a renunţat definitiv la lupta cu Răzvan Burleanu pentru postul de preşedinte al FRF

Gică Popescu, anunț surprinzător despre milionarii care vor să investească la Farul

Gică Popescu, alături de Gică Hagi / Antena Sport

Gică Popescu anunţă că a renunţat definitiv la lupta cu Răzvan Burleanu şi că nu îşi mai doreşte postul de preşedinte al FRF. Fostul căpitan al Barcelonei şi-a dorit să conducă fotbalul românesc în 2014, dar planul său a eşuat. Şi-a depus candidatura, însă a fost condamnat la închisoare chiar înainte de alegeri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul fundaş al Generaţiei de Aur a dezvăluit că nu mai are de gând să candideze, pe viitor, pentru şefia FRF. A explicat şi care sunt motivele pentru care a luat această decizie. „Nu pot să fiu eterna speranţă la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal”, a precizat Popescu.

Gică Popescu a renunţat definitiv la lupta cu Răzvan Burleanu. Nu mai ia în calcul să fie preşedinte al FRF

”Cred că pentru fiecare jucător care a avut o activitate la echipa naţională, la un moment dat, dacă este antrenor îşi doreşte să revină pe banca echipei naţionale sau dacă este pe parte administrativă să ajungă într-o funcţie de management a federaţiei de fotbal, române, bulgare etc. Eu care am luat-o pe partea administrativă, am zis: <<măi, am făcut performanţă la nivel de echipă naţională ca jucător, haideţi să încercăm să facem performanţă şi la nivel administrativ, la Federaţia Română de Fotbal>>.

Şi atunci, făcusem o echipă extraordinară, zic eu, cu mulţi dintre colegii mei din Generaţia de Aur, cu Dani Ilie, Stelea, venise şi Chivu alături de noi. Deci, aveam un nucleu de jucători cu o motivaţie extraordinară. Era un moment de răscruce în care eu cred că puteam să punem lucrurile pe un anumit făgaş, pentru că aveam expertiză, aveam know how, aveam tot ce ne trebuia pentru a porni la un drum.

Bulgarii au făcut-o cu generaţia lor de aur din 1994, s-au unit, le-au dat voie. <<Daţi-I drumul!>>, cu Mihailov şi ceilalţi. Asta am încercat eu, să îi strâng pe colegi în jurul meu şi să facem această chestiune. Era un grup restrâns, care normal, din momentul în care intram acolo, încercam să îl lărgim. Mulţi dintre cei care au jucat alături de mine în generaţia 90-2000 ar fi meritat şi ar fi putut să fie în acest proiect.

Reclamă

Fostul fundaş al Generaţiei de Aur: „Nu mai am motivaţie pentru a fi preşedinte al FRF”

Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Lucrurile au rămas acolo şi parcursul fotbalului românesc este cel pe care l-am văzut. Pentru mine acest obiectiv este închis demult, pentru că cel mai important lucru pentru a porni la acest drum este motivaţia. Iar fotbalul românesc este la resuscitare, în moarte clinică, iar pentru a-l scoate de acolo ai nevoie de foarte multă motivaţie.

Eu nu mai am motivaţia asta pentru că trebuie să mă mai gândesc şi mine, şi la copiii mei, la proiectele mele pornite în fotbal, pornite în business. Nu mai am motivaţie şi nu pot să fiu eterna speranţă la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal”, a declarat Gică Popescu pentru primasport.ro.

Popescu putea deveni, în urmă cu un deceniu, preşedintele FRF

Gică Popescu a fost aproape de a candida la conducerea Federaţiei şi în 2010. Giovanni Becali a dezvăluit că Mircea Sandu l-a încurcat pe fostul căpitan al Barcelonei. Impresarul a ţinut să asigure că Sandu îşi dorea să îi lase locul lui Gică Popescu. S-a răzgândit pe ultima sută de metri.

Reclamă 4 / 0/3

„Vina nu e a lui Burleanu. Vina totală e a lui Mircea Sandu, care în 2010 m-a chemat de două ori ca viitorul preşedinte al Federaţiei să fie Gică Popescu. Totul aranjat, alegeri, cu două săptămâni înainte de alegeri el spune că va candida din nou!

A candidat, a ajuns preşedinte cu nişte voturi furate. Gică Popescu a câştigat peste 107-110 voturi. Cu cele 50, 60 ale domnului Condescu era preşedintele FRF. Eu nu ştiu dacă Burleanu ar mai fi existat în ecuaţia asta”, a declarat Giovanni Becali la Realitatea Sportivă.

Giovanni este sigur că fostul fundaş al Generaţiei de Aur nu ar fi mai avut probleme cu legea dacă, în urmă cu un deceniu, devenea preşedintele FRF.

„Dacă Gică Popescu ajungea atunci preşedinte (n.r. 2010), mai aveau ei puterea să-l condamne pe Gică Popescu? Mai îndrăzneau ei să se lege de preşedintele federaţiei Gică Popescu? Dacă Mircea Sandu se ţinea de cuvânt şi cuvântul era ca Gică Popescu să devină noul preşedinte al Federaţiei”, a transmis impresarul.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și