Închide meniul

FOTO | Spaniolii au venit cu dovezile! Clauza din contractul cu Ionuț Negoiță pentru cumpărarea lui Dinamo

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 mai 2020, 14:59

FOTO | Spaniolii au venit cu dovezile! Clauza din contractul cu Ionuț Negoiță pentru cumpărarea lui Dinamo

Mediafax Foto / Octavian Cocolos via Hepta

Ionuț Negoiță vrea să vândă Dinamo

După cum au susținut, ibericii aveau pregătită suma de 10 milioane de euro ce urma să fie investită în club. Mai mult, fondul de investiții își asuma să plătească penalități de până la 500.000 de euro, dacă depășea termenul anunțat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Curea: Am prevazut un termen de 15-30 de zile pentru ca sumele investite sa ajungă la dispoziţia clubului

"Termenul de plată a sumelor investite a fost impus de situaţia existenta (măsurile de prevenire Covid-19) în România şi spaţiul european cât şi de lacunele legislaţiei din România privind acţionariatul străin în cluburi sportive (exista interdicţia de a fi acţionar majoritar într-un club sportiv o persoana fizica sau juridica străină) astfel acţionar majoritar la Dinamo 1948 SA a trebuit în mod necesar sa fie o societate înregistrată în România (societate creata de o saptamana şi care are ca unic asociat societatea investitoare din Spania).

O alta dificultate de virare a sumei intenţionat a fi investite în club a reprezentat-o legislatia privind prevenirea spălării banilor şi cea privind desfăşurarea activităţii fotbalistice care nu permit ca sume de bani de la terţi sa între în conturile unul club de fotbal de la un terţ (banii aflându-se în societatea spaniolă care era un terț față de club nu se putea face deci virament direct ci banii trebuiau întâi virați din societatea spaniolă în societatea română și din societatea română în club).

În lipsa administratorului potenţialului acţionar pe teritoriul Romaniei  nu se putea înfiinţa un cont în România pentru societatea nou înfiinţată şi deci nu putea sa se opereze plata în lipsa unui cont.

Reclamă

Pentru acest motiv am prevazut un termen de 15-30 de zile pentru ca sumele investite sa ajungă la dispoziţia clubului (pentru ca administratorul societăţii din România, cetăţean spaniol aflat în Spania sa poată ajunge în România şi sa înfiinţeze cont şi apoi sa se dispună cele doua viramente succesive – Spania – România" , a spus Toni Curea, la Telekomsport.
 

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și