Închide meniul

Gabi Balint, după ce UEFA a pus sigla FCSB-ului în lista câştigătorilor CCE: „E greşeala lor”

Alex Masgras Publicat: 8 iunie 2023, 0:08

Gabi Balint, după ce UEFA a pus sigla FCSB-ului în lista câştigătorilor CCE: „E greşeala lor

Gabi Balint a reacţionat după ce UEFA a pus sigla FCSB-ului în lista câştigătorilor CCE

Gabi Balint / Hepta

Gabi Balint, după ce UEFA a pus sigla FCSB-ului în lista câştigătorilor CCE: „E greşeala lor”. Câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, Gabi Balint a fost surprins de faptul că UEFA a postat o fotografie cu câştigătoarele Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor, iar la 1986, forul european a folosit sigla celor de la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 7 iunie, Steaua a împlinit 76 de ani de la înfiinţarea clubului, iar FCSB şi CSA Steaua au postat mesaje pe social media. Tot pe 7 iunie, înaintea finalei Ligii Campionilor de la Istanbul, contul oficial de Twitter al celor de la UEFA a provocat internauţii să spună cine va câştiga trofeul în 2023.

Gabi Balint, după ce UEFA a pus sigla FCSB-ului în lista câştigătorilor CCE: „E greşeala lor”

UEFA a postat o fotografie cu toate câştigătoarele trofeului. În dreptul anului 1986, anul în care Steaua a învins Barcelona la loviturile de departajare la Sevilla, forul european a pus sigla celor de la FCSB, lucru care l-a mirat pe Gabriel Balint:

Reclamă

„Am mai văzut asta. Familia Simpson! Ce să mai… Dacă nu sunt informați! Și vorba aia, e UEFA. E greșeala lor. E chiar de pe site-ul UEFA?”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport.

Reclamă

FCSB şi CSA Steaua, „război” pe reţelele de socializare la 76 de ani de la înfiinţarea Stelei

FCSB şi CSA Steaua, „război” pe reţelele de socializare la 76 de ani de la înfiinţarea Stelei. Ambele entităţi au postat mesaje prin care îşi „revendică” istoria.

Clubul Steaua împlineşte 76 de ani de la înfiinţare, iar cele două cluburi care se bat în instanţă pentru palmares au postat, pe reţelele de socilizare, mesaje cu ocazia aniversării.

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 76 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

Reclamă 4 / 0/3

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961. Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.

Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu„, se arată în comunicatul remis de la FCSB.

Mesajul postat de CSA Steaua Bucureşti pe 7 iunie

„La mulți ani, Steaua București!

Steaua e un fenomen. E clubul de lângă inimă. Steaua înseamnă istorie, înseamnă tradiție. Steaua înseamnă performanță la cel mai înalt nivel. De 76 de ani, Steaua este simbolul Armatei României!

Grație dăruirii celor care au îmbrăcat, de-a lungul timpului, tricoul clubului, numele STEAUA este, astăzi, iubit și respectat în toate colțurile lumii. Numele Steaua, alături de puternica imagine care-l însoțește, este cel mai de preț lucru pe care l-am moștenit și pe care avem datoria să-l ducem mai departe.
Când spui Steaua te gândești la Iosif Sârbu, primul campion olimpic al României, la Iolanda Balaș, prima atletă din lume care a doborât cinci recorduri mondiale, la Gheorghe Gruia, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Werner Stockl, Radu Voina, handbaliștii noștri de legendă, cu care ne-am mândrit când i-am văzut pe primul loc în lume.

Steaua înseamnă Ilie Năstase, primul jucător de tenis ajuns numărul 1 în lume, în era Open, Steaua înseamnă sutele de fotbaliști care ne-au încântat la fiecare atingere de balon, la fiecare gol marcat. De la Toma, Zavoda, Constantin, Tătaru, prima generație campioană, până la celebra echipă din 1986 pe care o știa orice copil, în care străluceau Duckadam, Lăcătuș, Bumbescu, Belodedici, Iovan, Boloni, Tudorel Stoica, Pițurcă, Balint, Majearu. Steaua devenise deja Magica Steaua, câștigase Cupa Campionilor Europeni, iar trei ani mai târziu, juca din nou cu trofeul pe masă. Era acum generația lui Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Iosif Rotariu, Dan Petrescu. Fotbaliști cu care am crescut, cu eroi de care ne-am îndrăgostit. De la cei mai în vârstă, până la cei mai mici.

Steaua înseamnă cele 31 de medalii olimpice de aur, cele 705 titluri mondiale și miile de medalii europene. Steaua e spirit de luptă, e emoție, e victorie. Steaua înseamnă milioanele de susținători care vibrează la competițiile la care participă sportivii clubului. Steaua e marea familie roș-albastră de care suntem foarte mândri. La mulți ani Steaua! Îți mulțumim că exiști! La mulți ani tuturor suporterilor Stelei!„, au transmis şi cei de la CSA Steaua.

Reclamă

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
18
mart.
22:39
OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie
18
mart.
22:30
Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului
18
mart.
22:15
„Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!”
18
mart.
21:54
„Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
18
mart.
21:46
EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO
Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
Liga 1 • 18 mart., 23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea "bombă" făcută de Risto Radunovic
Liga 1 • 18 mart., 22:15
„Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!”
Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: "Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul"
Liga 1 • 18 mart., 19:18
Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul”
Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB
Liga 1 • 18 mart., 18:38
„Nu e o pierdere!” Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB
Alexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie
Antena Sport Update • 18 mart., 17:25
Alexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie