Închide meniul

Gino Iorgulescu, replică fulger pentru Burleanu în scandalul VAR: "FRF doreşte să aibă control asupra arbitrilor!"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 februarie 2021, 7:58 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:15

Gino Iorgulescu, replică fulger pentru Burleanu în scandalul VAR: "FRF doreşte să aibă control asupra arbitrilor!"

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Gino Iorgulescu

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a avut o primă reacţie după atacurile lansate de Răzvan Burleanu la adresa instituţiei pe care o conduce. Iorgulescu susţine că LPF vrea implementarea VAR cât mai repede în Liga 1 şi cere Federaţiei să îşi asume şi responsabilităţi în cadrul acestui proiect. Mai mult, Iorgulescu susţine că FRF vrea să deţină cntrolul asupra arbitrilor. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Mă deranjează atacurile venite dinspre FRF, mai ales că liga a arătat mereu disponibilitate pentru dialog și pentru rezolvarea problemelor. Introducerea VAR trebuie să fie pentru toată lumea o prioritate. Vedem ce se întâmplă în Europa și trebuie să facem totul pentru a ajunge la acel nivel măcar din punctul acesta de vedere.

Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor. Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional, acelea că noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1", a spus Gino Iorgulescu pentru Playsport

Răzvan Burleanu: "Palavragiii de la LPF vor să își asume acest proiect"

FIFA a fost chemată pentru a stopa "războiul rece" cu Federaţia, a anunţat Justin Ştefan înaintea Comitetului Executiv al FRF.

"Palavragiii de la LPF vor să își asume acest proiect, al VAR. De asta s-a blocat. LPF a solicitat să își asume implementarea, deși nu acoperă niciun leu. LPF vrea să conducă arbitrajul românesc pe banii FRF.

Reclamă

Îi suspectez că vor un control pe arbitraj, pe care să îl tranzacționeze în avantajul și în interesul vreunui club, așa cum există astăzi suspiciuni că o fac la nivelul comisiilor jurisdicționale. Dacă nu vor recunoaște autoritatea CCA, atunci FRF nu va mai acoperi niciun cost pentru implementarea VAR.

Pentru cheltuielile de arbitraj, FRF primește de la UEFA doar 100.000 de euro în fiecare an. Cheltuielile FRF depășesc 350.000 de euro, bani care se duc în pregătirea arbitrilor. De anul trecut am preluat și testarea, pentru toți, inclusiv cei din Liga 1. Sper că am clarificat acest lucru, banii nu pică din cer. Nu sunt niște fonduri la UEFA sau FIFA pe care refuzăm să le accesăm", a spus, joi, Răzvan Burleanu.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Gino Iorgulescu se implică în scandalul momentului
  • Mesaj clar pentru Burleanu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial Vezi toate știrile
Citește și