Închide meniul

Haos în Liga I! Astra ar putea fi exclusă din campionat! De vină este cazul celor trei jucători suspectaţi de dopaj

Mihai Ispas Publicat: 30 noiembrie 2020, 19:46 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:07

Haos în Liga I! Astra ar putea fi exclusă din campionat! De vină este cazul celor trei jucători suspectaţi de dopaj

SportPictures / Sebastian Tataru / Sport Picture

Astra riscă să fie exclusă din Liga I din cauza unei acuzaţii de dopaj

  • Astra depinde de ancheta lui Fatai, Seto şi Ioniţă
  • Ce spune şeful Agenţiei Naţionale Anti-Doping

Sezonul de coşmar nu se mai termină pentru Astra. Fosta campioană a ajuns codaşa campionatului şi se confruntă cu mari probleme financiare. Astra poate ajunge chiar să fie exclusă din Liga I.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astra ar putea fi exclusă din cauza dopajului

Fatai, Seto şi Ioniţă şi-au injectat intravenos vitamine. Pentru moment, cei trei jucători sunt suspendaţi provizoriu. Dacă ancheta le va stabili vinovăţia, Astra va fi trasă şi ea la răspundere aşa cum spune regulamentul. "Organizatorul va descalifica echipa respectivă și o va sancționa cu pierderea tuturor punctelor", a scris gsp.

Jucătorii Astrei au apărut în imaginile promovate de o clinică privată, iar ANAD s-a autosesizat. Vitaminele şi mineralele folosite de cei trei nu sunt interzise, dar modul de administrare se încadrează la dopaj conform regulilor Agenţiei Internaţionale Anti-Doping.

Reclamă

Orice perfuzii intravenoase sau injecții cu mai mult de 100 ml pe o perioadă de 12 ore este interzisă. Excepţie fac doar procedurile medicale. 

Ce a spus preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping

"S-a făcut un raport, s-a trimis către comisia de audiere din partea departamentului de testare. A fost efectuată şi suspendarea provizorie, pentru că vorbim de o metodă interzisă, nu de o substanţă.

Reclamă

Am demarat o procedura de urgenţă din dorinţa de a le oferi posibilitatea să se apere cât mai repede. A fost o şedinţă a comisiei de audiere, unde ei au cerut o amânare şi ea a fost accepată. Urma să se deschidă subiectul după o lună de zile, când a fost întrunită comisia de audiere, dar nu s-au prezentat din nou.

Au invocat anumite motive, au trimis o hârtie în timpul şedinţei. Au contestat această suspendare provizorie la comisia de apel, iar comisia de apel a menţinut această suspendare, pentru că ea a fost acordata corect şi pentru că trebuie respectat codul. Avem în continuare pe rol această suspendare provizorie", a spus preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristi Balaj, la DigiSport.

Astra a adunat doar 8 puncte în 11 etape şi este depăşită cu un punct de FC Argeş şi Dinamo. 

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Marius Şumudică, aproape de a prelua o echipă din Liga 1
Liga 1 • 2 aug., 22:31
Marius Şumudică a avut ofertă de la Dinamo! Motivul pentru care a refuzat propunerea „câinilor”: „M-au dus prin garaj!”
Astra se desfiinţează
Fotbal intern • 18 oct., 19:10
Astra se va desfiinţa! Oficialii clubului din Giurgiu, cerere oficială de retragere din Liga a 3-a
Astra s-a făcut de râs în Liga 3
Fotbal intern • 24 sept., 19:38
Astra, UMILINŢĂ incredibilă în Liga 3! Fosta campioană a României a primit 19 goluri de la CS Tunari
Constantin Budescu și Denis Alibec, în tricoul Astrei
Liga 1 • 17 iul., 11:51
Constantin Budescu a dezvăluit care este cel mai mare viciu al lui Denis Alibec: ”Am umblat prin casă, am fost la baie să mă spăl, nimic”
Ioan Niculae, în momentul în care a fost încarcerat
Extra • 22 mai, 14:30
Ioan Niculae a ieşit din închisoare după 15 luni! ”Da, este adevărat!”