Închide meniul

Ionuț Chirilă, poziție fermă în scandalul licențelor de antrenor: „Este o rușine! Cum e posibil așa ceva?”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 8 februarie 2023, 17:17

Ionuț Chirilă, poziție fermă în scandalul licențelor de antrenor: Este o rușine! Cum e posibil așa ceva?”

Ionuț Chirilă are o poziție fermă în scandalul licențelor PRO din fotbalul românesc

Ionuț Chirilă / Hepta

Ionuț Chirilă are o poziție fermă în scandalul licențelor PRO din fotbalul românesc. În prezent, mai mulți antrenori din Liga 1 pregătesc echipele fără să aibă studiile finalizate, ei nefiind trecuti în acte drept antrenori principali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Situația l-a scandalizat pe Ionuț Chirilă, tehnicianul fiind de părere că așa ceva nu ar trebui să se întâmple într-o lume civilizată.

Ionuț Chirilă, reacție vehementă în scandalul licențelor de antrenor: „Este o rușine! Cum este posibil așa ceva?”

Este o rușine! Profesionistul adevărat are conștiința ratării în orice alt domeniu. Cum este posibil să antrenezi fără licență în România, cum este posibil?

Nu poți să faci o meserie față de care nu ai studii, nu se poate așa ceva. A fi jucător este una, a fi antrenor este altceva. Foștii mari jucători greșesc pentru că vor să facă din jucătorii pe care-i antrenează ceea ce au fost ei, iar ei au fost unici.

Dacă nu treci prin toate etapele profesionale, așa cum a trecut Guardiola, Stramaccioni, așa cum a trecut Rose, de la Salzburg… nu poți antrena o echipă mare.

Reclamă

Cine nu antrenează copii și juniori nu poate antrena o echipă mare. De ce? Pentru că este mult mai greu să faci organizarea tactică a jocului cu niște jucători anonimi care nu au niciun fel de bază tehnico-tactică la o vârstă fragedă și mult mai ușor să faci complexitatea tehnico-tactică cu Omrani, Alibec, Budescu, Culio, Camora, jucători care costă sume importante în fotbalul românesc.

Întâi trebuie să treci de prima etapă și să demonstrezi că din jucători anonimi faci jucători importanți, și din echipe mici faci echipe mari, ca după aceea să te duci să-i antrenezi pe ăștia.

În România se ard etapele, se sar lucrurile astea și sunt numiți niște oameni numai în baza faptului că au fost niște jucători reprezentativi sau legende pentru cluburile lor, lucru care nu are niciun fel de relevanță.

Reclamă 4 / 0/3

Așa, Maradona trebuia să fie cel mai mare antrenor din Sistemul Solar, nu din lume, și el săracul nu putea să antreneze în Divizia B din Dubai”, a declarat Ionuț Chirilă, pentru sport.ro.

Verdictul lui Ionuț Chirilă în lupta pentru titlu: „Gigi Becali a avut dreptate pe jumătate!”

Ionuț Chirilă a dat verdictul în lupta pentru titlu. Antrenorul este de acord cu declarațiile lui Gigi Becali, care susține că FCSB poate fi campioană dacă evoluează în fiecare meci ca în victoria 1-0 cu CFR Cluj, dar l-a atenționat pe patronul roș-albaștrilor cu privire la un aspect important.

Chirilă e de părere că FCSB a învins-o pe CFR și pentru că echipa lui Dan Petrescu a prestat un joc mult sub așteptări. Acesta crede că, odată ce campioana își va ridica nivelul, roș-albaștrii vor avea mai multe probleme.

„Vom vedea ce se va întâmpla la FCSB, care are încă fluctuații. A pierdut un meci cu Farul, cu 2-3, și a câștigat un meci în fața unui CFR care a fost de nerecunoscut. Gigi Becali, până la urmă, a avut dreptate pe jumătate. A spus așa: ‘Dacă vom juca ca la Cluj, avem șanse mari să câștigăm campionatul!’.

Dar eu trebuie să completez aici și să-i spun că, dacă vor juca ca la Cluj, au șanse mari să câștige campionatul, în condițiile în care și CFR va juca la fel ca la Cluj, adică foarte prost.

CFR a jucat foarte prost, lucru recunoscut și de Dan Petrescu. Însă a fost prima dată când FCSB-ul a demonstrat forță colectivă și mi-a plăcut că au construit atacuri poziționale, în condiții de adversitate și spațiu mic în terenul advers, au forțat jocul de combinații.

Au știut să creeze superioritate numerică, au învățat unghiurile de joc, și asta le-a adus o victorie pe deplin meritată. Iar faza golului este o fază nu întâmplătoare, e o fază foarte bine lucrată. Acum, vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Ei trebuie să continue seria victoriilor”, a declarat Ionuț Chirilă, pentru sport.ro.

Reclamă
Recomandări
  • Ionuț Chirilă, poziție fermă în scandalul licențelor de antrenor
  • „Este o rușine! Cum e posibil așa ceva?”

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și