Închide meniul

LPF încearcă să le salveze de la faliment pe codașele Ligii 1. Scenariu cu 16 echipe și un baraj inedit

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 aprilie 2020, 5:06

LPF încearcă să le salveze de la faliment pe codașele Ligii 1. Scenariu cu 16 echipe și un baraj inedit

Mediafax Foto / Marian Ilie

LPF, decisă să schimbe regulamentul

Conducătorii fotbalului românesc caută soluții și se întrevede un scenariu incredibil. Se va încerca trecerea la un sistem competițional cu 16 echipe încă de sezonul viitor. Dacă toate cluburile din prima ligă vor accepta această variantă, atunci lupta din playout suferă modificări importante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un nou regulament pentru a combate noul coronavirus

În cazul în care va trece propunerea de a se mări numărul de echipe, atunci retrogradarea nu va mai fi o "sperietoare" pentru Poli Iași, Academica Clinceni, Chindia Târgoviște și FC Voluntari. Ocupanta locul 6 din playout scapă de baraj, iar gruparea de pe poziția a 7-a rămâne și ea în Liga 1. Emoții va avea doar ultima clasată, care ar urma să își dispute o dublă de foc cu ocupanta locul 3 din liga secundă.

La prima vedere, scenariul este pe placul tuturor echipelor din Liga 1. Conducătorii cluburilor vor dezbate această variantă luni, într-o videoconferință la care vor lua parte și juriștii LPF. Atunci se dorește să se stabilească data la care se va relua campionatul, dar și calendarul meciurilor rămase de disputat. 

Se caută soluții și pentru respectarea îndrumărilor venite de la FIFA. Forul mondial își dorește prelungirea automată a contractelor care expirau pe 30 iunie. Jucătorii vor rămâne la echipele de club până la încheierea sezonului.

Cluburile din Liga 1 mai au de primit o tranșă de 2 milioane de euro din drepturile TV. Dintre echipele aflate în playout, doar Academica Clinceni nu a blocat salariile jucătorilor pe timpul stării de urgență.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 21:10 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat! Penalty dat şi anulat pentru Dinamo! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și