Închide meniul

Mesajul lui Justin Ştefan, după haosul creat în campionat! LPF face tot posibilul să salveze Dinamo – 16 echipe în Liga 1. Cluburile vor decide

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 5 august 2020, 9:25 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:12

Mesajul lui Justin Ştefan, după haosul creat în campionat! LPF face tot posibilul să salveze Dinamo – 16 echipe în Liga 1. Cluburile vor decide

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Justin Ştefan este secretarul general de la LPF

LPF susţine varianta cu 16 cluburi pe prima scenă a fotbalului românesc pentru a nu nedreptăţi echipele care nu şi-au putut disputa pe teren toate partidele. Echipele din Liga 1 vor decide dacă acceptă această variantă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipele din Liga 1 decid dacă vor 16 echipe

Conform lui Justin Ştefan, echipele din Liga 1 trebuie să dea răspunsul la solicitarea Ligii până astăzi la ora 16:00.

"Acum pregătim o adresă prin care solicităm punctul de vedere al echipelor din Liga 1. Până astăzi la ora 16:00 trebuie să spună dacă vor 14 echipe sau 16 echipe", a anunţat Justin Ştefan la Pro X.

Mesajul postat de Justin Ştefan pe contul său de Facebook

"1. Imi pare rau ca Federatia Romana de Fotbal si unele cluburi din Liga I au refuzat modificarea calendarului competitional al Ligii I in sensul mutarii etapei a 14-a a play-out-ului  la data de 18 august. In acest fel ar fi putut fi programate, chiar daca la un interval foarte scurt, cele 5 meciuri restante ale echipei Dinamo Bucuresti, iar play-out-ul Ligii I s-ar fi putut incheia pe terenul de joc. Meciul de baraj s-ar fi putut disputa intr-o singura mansa la data de 21 august, iar data de incepere a sezonului urmator ar fi fost 29 august. 

2. Refuzul modificarii calendarului competitional al Ligii I a determinat obligativitatea stabilirii unor criterii de departajare in vederea intocmirii clasamentului final al play-out-ului. Cele doua criterii de departajare puse in discutia cluburilor au fost: (a) puncte per meci raportat la toate jocurile din acest sezon (nr. puncte acumulate in sezonul regular+nr. puncte acumulate in play-out/nr. total de jocuri disputate in acest sezon) si (b) puncte per meci raportat numai la jocurile din play-out (nr. puncte acumulate in play-out/ nr. total de jocuri disputate in play-out). Trebuie mentionat ca solicitarea adresata ieri cluburilor din Liga I de a-si exprima un punct de vedere cu privire la aceste criterii de departajare s-a facut doar cu titlu consultativ, o decizie finala asupra modalitatii de intocmire a clasamentului actualei editii a play-out-ului Ligii I urmand sa fie luata de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. De altfel, ar fi imposibil ca echipele angrenate in play-out sa ia o decizie finala cu privire la modalitatea de intocmire a clasamentului, deoarece fiecare club este direct interesat de aplicarea unei anumite metode de departajare, care i-ar putea asigura la nivel teoretic, in functie si de rezultatele din etapa a 14-a, o pozitie mai buna in clasament. 

Reclamă

LPF este de acord cu modificarea sistemului competiţional

3. Deoarece alegerea uneia dintre cele doua variante de departajare enuntate mai sus, in dauna celeilalte variante, determina o modificare substantiala a clasamentului final (inclusiv a ierarhiei in zona retrogradarii), apreciez ca la finalul sezonului actual nu va putea fi intocmit un clasament bazat exclusiv pe meritul sportiv, asa incat pentru a nu nedreptati niciun club aflat in lupta pentru retrogradare, printr-o alegere subiectiva a unei modalitati de departajare, se impune modificarea sistemului competitional al Ligii I, urmand ca din sezonul urmator in competitia organizata de LPF sa participe un numar de 16 echipe. O decizie finala asupra modificarii sistemului competitional al Ligii I poate fi luata doar de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. 

4. Pentru a afecta cat mai putin financiar cluburile din Liga I, prin cresterea numarului de echipe incepand cu sezonul urmator, voi inainta detinatorului de drepturi TV urmatoarele propuneri: (a) cluburile din Liga I nu vor suporta niciun prejudiciu in urma nedisputarii tuturor celor 268 de jocuri programate in aceasta editie de campionat; (b) valoarea contractului de drepturi TV va ramane in continuare 28 milioane euro + TVA / sezon; (c)  implementarea VAR, cel mai tarziu in sezonul 2021/22, prin suportarea cheltuielilor de achizitie a echipamentului necesar de catre detinatorul de drepturi TV. Totodata, incepand cu luna septembrie va deveni operational in cadrul LPF un departament de evaluare financiara pentru a sprijini cluburile din Liga I sa devina rentabile. O astfel de rentabilitate financiara va contribui si la cresterea performantei sportive a cluburilor din Liga I in urmatoarele sezoane", se arată în comunicatul lui Justin Ştefan pe pagina sa de Facebook.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • LPF vrea să salveze Dinamo
  • Am putea avea 16 echipe în Liga 1

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” Vezi toate știrile
Citește și