Închide meniul

Mircea Lucescu, în cărți pentru naționala Ucrainei! „Am auzit că se vorbește de el”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 august 2021, 19:35

Mircea Lucescu, în cărți pentru naționala Ucrainei! „Am auzit că se vorbește de el

Mircea Lucescu a fost antrenorul Rapidului la inaugurarea Stadionului Giuleşti

Profimedia

Vestea s-a răspândit rapid în presa din Ucraina. Echipa care a ajuns până în sferturi la Euro 2020 tocmai s-a despărțit de Andreiy Shevchenko, al cărui contract cu Federația de la Kiev a expriat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu ar putea deveni selecționerul Ucrainei

Ivan Getsko, fost internațional ucrainean, a dezvăluit că printre variantele pentru banca Ucrainei se numără și Mircea Lucescu. Cu toate acestea, acesta consideră că Dinamo Kiev nu se va despărți ușor de „Il Luce”.

Am auzit că se vorbește de Mircea Lucescu. Mi-ar plăcea. Chiar și așa, nu cred că Dinmo va renunța ușor la el. Și nu știu cât de mult de poate ajuta un selecționer străin în acest moment. Nu am avut un start bun în preliminariile pentru Mondialul din 2022. Aici este nevoie de rezultate imediate”, a spus Ivan Getsko, citat de zbirna.24tv.ua

Ucraina este pe locul secund în grupa D a preliminarilor pentru Mondialul din 2022, având trei puncte după tot atâtea meciuri disputate. La Euro 2020, ucrainenii au ajuns până în sferturi, unde au pierdut categoric în fața Angliei, 0-4.

În ceea ce-l privește pe Mircea Lucescu, acesta a mai fost selecționer în două rânduri. A pregătit naționala României între 1981 și 1986, cât și selecționata Turciei, între 2017 și 2019.

Reclamă

După ce a semnat cu Dinamo Kiev în iulie 2020, Mircea Lucescu a cucerit 3 trofee în primul său sezon de la revenirea în Ucraina: Cupa, campionat și Supercupa.

Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului

După ce a luat și Cupa Ucrainei alături de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a ajuns la 35 de trofee cucerite de-a lungul carierei. „Il Luce” este depășit doar de legendarul Sir Alex Ferguson, care are 49 de trofee.

Pe lângă cele trei trofee de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu mai are, în Ucraina, 8 titluri de campion, cinci Cupe și șapte Supercupe, toate pe banca lui Șahtior. Cel mai răsunător succes a fost Cupa UEFA, în 2009.

Reclamă 4 / 0/3

Lucescu are două titluri de campion și în România, cu Dinamo și Rapid. A cucerit și campionatul Turciei de două ori, cu Galatasaray și Besiktas. Alături de Galata, a luat și Super Cupa Europei.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și