Închide meniul

Mirko Pigliacelli așteaptă să fie convocat de Edi Iordănescu: „Îmi iau cetățenia!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 17 iulie 2022, 15:24

Mirko Pigliacelli așteaptă să fie convocat de Edi Iordănescu: „Îmi iau cetățenia!

Mirko Pigliacelli a fost titular la Universitatea Craiova

Mirko Pigliacelli, alături de Mihai Stoichiță / Hepta

Mirko Pigliacelli a dezvăluit că vrea să obțină cetățenia română și așteaptă să fie convocat de Edi Iordănescu la naționala tricoloră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mirko Pigliacelli a ajuns la Universitatea Craiova în iulie 2018 și, de atunci, a adunat peste 150 de meciuri în tricoul oltenilor, fiind unul dintre cei mai apropiați portari din campionatul românesc.

Mirko Pigliacelli își ia cetățenia română așteaptă să fie convocat de Edi Iordănescu

Italianul s-a îndrăgostit de țara noastră. Chiar dacă pleacă din România, Pigliacelli își va depune actele pentru a obține cetățenia română și așteaptă să fie convocat la națională.

„Eu depun actele pentru că m-am simțit bine în România, voi aștepta răspuns, oricum durează un pic. Dacă voi fi vreodată chemat, cu siguranță voi răspunde da! Dacă nu, oricum îmi iau cetățenia pentru că m-am simțit bine, nu se știe ce se întamplă în viitor”, a declarat Pigliacelli potrivit sport.ro.

Portarul italian a jucat pentru ultima oară în tricoul formației din Bănie, în remiza contra lui Sepsi, scor 2-2, din prima etapă a Superligii. El va evolua pentru Palermo, în Serie B.

Reclamă

Mirko Pigliacelli a dat tot „din casă”, la despărțirea de Universitatea Craiova

Mirko Pigliacelli a dezvăluit că el și-ar fi dorit să rămână în Bănie, însă conducătorii clubului au amânat să-i ofere prelungirea contractului. În cele din urmă, portarul de 29 de ani s-a săturat să aștepte și a acceptat oferta primită de la Palermo.

În ciuda ultimelor discuții eșuate cu oficialii olteni, Pigliacelli spune că s-a simțit excelent la Craiova și a avut un mesaj special pentru fanii care l-au susținut necondiționat în cele 4 sezoane:

„E grea despărțirea pentru că aici am stat foarte bine. Au fost 4 sezoane super pentru mine, m-am simțit foarte bine. Acum s-a terminat și începe o nouă eră. Eu am fost tot timpul la dispoziția lui Mister (n.r. – Laszlo Balint), iar el a decis să mă bage în teren. A trebuit să îmi fac datoria pentru echipa pentru care am jucat, nu m-am ggândit la nicio accidentare.

Reclamă 4 / 0/3

A fost un meci foarte echilibrat. Am avut 2-0, dar ei au făcut un meci bun și au avut cel puțin 4 ocazii mari. Cred că rezultatul e corect.

(N.r. – Despre prelunirea contractului cu Craiova) N-am vrut eu? Contractele se fac în doi. Eu acum o lună am vorbit și au zis că prelungim, prelungim. N-a mai sunat nimeni (n.r. – de la Craiova), apoi a venit oferta de la Palermo și nu am putut să refuz. E o echipă cu istorie mare și sper s-o ducem unde îi e locul, în Serie A.

Le mulțumesc fanilor Craiovei, a fost minunat ce am simțit aici și cum s-au purtat cu mine. Acum mă duc acasă, la Roma.”, a spus Mirko Pigliacelli, potrivit digisport.ro.

De-a lungul carierei, Pigliacelli a mai evoluat în Italia pentru juniorii lui Lazio, Roma U19, Parma, Sassuolo, Pescara, Reggina, Frosinone, Pro Vercelli și Trapani.

Ce a spus Sorin Cârțu despre transferul lui Mirko Pigliacelli

Sorin Cârțu a explicat că oficialii Universității Craiova și goalkeeper-ul de 29 de ani au ajuns la o înțelegere privind despărțirea, deși italianul mai avea contract până vara viitoare. În plus, președintele formației din Bănie a dezvăluit că Mirko Pigliacelli va pleca la Palermo, după ce în ultimele zile s-a discutat intens despre negocierile dintre cele două cluburi.

„Este o dorință a lui, merge la o echipă foarte bună, la Palermo, care își propune obiectivul de a promova (n.r. – în Serie A). E o echipă preluată de un grup foarte puternic (n.r. – City Football Group), din care face parte și Manchester City. Este o șansă pentru el, una e să fii în Italia, alta e în România.

El mai avea contract doar anul ăsta (n.r. – sezonul 2022/2023). Poate s-ar mai fi putut prelungi, e un portar foarte bun. Dar era o situație așa, o înțelegere între noi. Primim bani de la Palermo, normal.” , a spus Sorin Cârțu, pentru digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
  • Mirko Pigliacelli își ia cetățenia română
  • Așteaptă să fie convocat de Edi Iordănescu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și