Închide meniul

OFICIAL! Răzvan Burleanu a anunţat că Dinamo a scăpat de retrogradare! Revoluţie totală în fotbalul românesc. Anunţuri cruciale făcute de şeful FRF

Antena Sport Publicat: 6 august 2020, 10:00 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:12

Reclamă
OFICIAL! Răzvan Burleanu a anunţat că Dinamo a scăpat de retrogradare! Revoluţie totală în fotbalul românesc. Anunţuri cruciale făcute de şeful FRF

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Liga 1 va avea 16 echipe

UPDATE 13:00: Răzvan Burleanu a anunţat ce decizii s-au luat în cadrul şedintei Comitetului de Urgenţă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Declaraţiile făcute de Răzvan Burleanu: 

"Sezonul 2019-2020 se încheie azi. Clasamentul se îngheață. Fiecare echipă își păstrează locul. Niciun meci nu se mai dispută, chiar dacă o echipă nu a jucat toate meciurile. Aceasta înghețarea presupune o măsură luată la restul eșaloanelor. 

În ceea ce privește sezonul 2020-2021 se va trece la 16 echipe. Echipa de pe locul 3 din Liga 1, Mioveni, va juca un meci de baraj cu locul 14 din Liga 1, Chindia Târgoviște. Barajul se va juca pe 9 și 12 august. Considerăm că este un moment oportun să creștem numărul de echipe și să nu mai așteptăm un an. Mă bucur că echipele din Liga 1 au susținut creșterea. Scopul a fost să găsim cel mai bun sistem competițional, ca să creștem veniturile și competitivitatea. 

Acest sistem competițional rezolvă câteva minusuri pe care le-am văzut cu toții. În primul rând, rezolvăm diferența de meciuri dintre play-out și play-off. Un alt minus pe care îl rezolvăm face referire la introducerea unei mize sportive pentru echipele din play-out.

Au fost meciuri fără miză sportivă în play-out și nu ne dorim asta. Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 și 8, vor juca un baraj. Învingătoarea va juca un alt baraj cu ultima clasată de pe locurile de cupele europene. Cine câștigă, va merge în cupele europene.

Reclamă

La finalul sezonului 2020-2021, din Liga 1 retrogradează două echipe direct și două merg la baraj. Din Liga 2 promovează două echipe și două joacă baraj.

Introducem și avantaje: vor fi mai multe oportunități pentru antrenori, jucători și telespectatori. Și punem în valoare infrastructura existentă și cea care se construiește. Și un alt aspect este legat de audiențele TV. Play-out-ul produce o audiență mai mică azi, decât sezonul regulat. Credem că va fi cel mai atractiv sistem competițional pe care l-a avut România. FRF și LPF vor să reluăm Liga 1 pe 21 august", a spus Răzvan Burleanu.

UPDATE 12.20: Foarte probabil, clasamentul va fi îngheţat aşa cum este la ora actuală, atât în playout, cât şi în playoff, deşi iniţial s-a vorbit de calcularea punctelor în funcţie de numărul de meciuri. În acest caz, Dinamo va termina pe locul 7 în playout şi este salvată de la retrogradare. Chindia va juca barajul cu CS Mioveni. 

Reclamă 4 / 0/3

UPDATE 12:00: Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF a aprobat mărirea numărului de echipe din Liga 1, de la 14 la 16. În acest context, Dinamo este salvată de la retrogradare. În acest caz, Chindia şi Mioveni vor juca barajul pentru menţinerea / promovarea în Liga 1. 

Invitate de Liga Profesioniste de Fotbal să voteze pro sau împotriva unui nou format, cu 16 echipe, cluburile au ales prima variantă. Botoşani a fost singura echipă a votat împotrivă. 

În cazul în care se va adopta noul sistem cu 16 echipe, Dinamo este salvată de la retrogradare. În acest caz, Chindia ar urma să joace barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni. De asemenea, în şedinţa Comitetului Executiv, care se va desfăşura online, se va stabili şi modalitatea prin care se va face clasamentul. 

LPF va propune FRF scenariul în care împărţim punctele adunate în sezonul regulat şi în play-off sau play-out, la numărul total de jocuri disputate, şi nu cel votat de cluburi şi în baza căruia clasamentul final se făcea doar pe baza punctelor obţinute în playoff / playout. 

Scenariul prin care se stabileşte clasamentul Ligii 1

În această situaţie, CFR rămâne campioană şi Craiova pe locul 2. Un club care se poate bucura este FCSB, care va primi mai mulţi bani din drepturile TV, ea urcând pe poziţia a patra.

În play-out, ţinând cont că doar ultima echipă va ajunge la baraj, aceasta va fi Chindia, iar Dinamo scapă de grijile retrogradării.

Invitate de Liga Profesioniste de Fotbal să voteze pro sau împotriva unui nou format, cu 16 echipe, cluburile au ales prima variantă, dar LPF s-a lovit de o problemă. Astra nu mai poate evolua în acest sezon, astfel că, scenariul votat ieri, de puncte din play-out împărţite la numărul de meciuri, ar trebui implementat şi în play-off.

Reclamă

Caz în care, Universitatea Craiova ar deveni noua campioană a României. Cum aşa ceva nu se mai poate întâmpla, LPF va propune FRF al doilea scenariu votat marţi, cel în care împărţim punctele adunate în sezonul regulat şi în play-off sau play-out, la numărul total de jocuri disputate.

Clasamentul play-off-ului după scenariul punctelor din sezonul regulat şi play-off / numărul de meciuri

Clasamentul play-off-ului după scenariul punctelor din sezonul regulat şi play-out / numărul de meciuri

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11
mai
0:40
VIDEODoncaster – Crewe 0-2 (3-6 d.l.d), în AntenaPLAY. Dramatism în play-off-ul de promovare în League One. Crewe va juca pe Wembley
23:43 Suedia – SUA 5-2 și Cehia – Finlanda 1-0, în AntenaPLAY! Rezultatele zilei de la Campionatul Mondial de hochei 23:32 VIDEOBari – Brescia 2-0 și Sudtirol – Palermo 0-1, în AntenaPLAY. Pușcaș, la barajul de menținere în Serie B. Clasamentul final 23:27 VIDEOImagini incredibile cu Novak Djokovic, la Roma! Sârbul a fost lovit în cap şi s-a prăbuşit la pământ. Ce s-a întâmplat 23:04 „De ce antrenor are nevoie Rapid?” Bogdan Lobonţ, reacţie sinceră după Sepsi – Rapid 3-2. Ce a spus despre Mircea Lucescu 22:25 Sepsi – Rapid 3-2. Un nou meci de coşmar pentru giuleşteni, care sunt „condamnaţi” la ultimul loc din play-off! 22:24 FotoMesajul primit de Mihai Neşu, la 13 ani după accidentul cumplit care l-a imobilizat în scaun cu rotile: „Va juca pentru Dumnezeu” 22:00 Yokohama – Al Ain, 13:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Manşa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei 21:55 Modul emoţionant prin care Ligue 1 şi-a luat rămas-bun de la Kylian Mbappe! Imagine fabuloasă cu starul care se desparte de PSG 21:44 Kylian Mbappe se poate despărți cu un trofeu de PSG! Finala Cupei Franței e LIVE în AntenaPLAY, pe 25 mai Vezi toate știrile
Citește și