Închide meniul

Peluza Cătălin Hîldan, alături de Andreas Mihaiu: "A greșit de două ori, dar trebuie să mergem mai departe!" Fanii lui Dinamo şi-au amintit de celebra ratare a lui Roberto Baggio de la CM din 1994

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 12 mai 2021, 6:31 / Actualizat: 14 mai 2021, 17:39

Peluza Cătălin Hîldan, alături de Andreas Mihaiu: "A greșit de două ori, dar trebuie să mergem mai departe!" Fanii lui Dinamo şi-au amintit de celebra ratare a lui Roberto Baggio de la CM din 1994

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Andreas Mihaiu şi-a luat revanşa în faţa fanilor lui Dinamo

"Câinii" au dus meciul cu Astra în prelungiri, iar prima finalistă s-a decis la loteria penalty-urilor. Dinamo avea prima şansă la calificare, după ce Valentin Gheorghe a lovit bara. Andreas Mihaiu putea să îşi ducă echipa în marea finală dacă bătea lovitura de la 11 metri. Presiunea şi-a spus cuvântul. Acesta a ratat, de două ori, după ce Popa nu a stat pe linia porţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii nu sunt supăraţi pe Mihaiu. Suporterii din PCH i-au luat apărarea prin intermediul unui comunicat de presă în care amintesc de celebra ratare a lui Roberto Baggio din finala Campionatului Mondial din 1994. 

"KEEP WALKING 

Erau peste 40 de grade la umbră. Dar cea mai apăsătoare era soarta unui finale care cădea pe umerii jucătorului care se apropia de punctul cu var. 
Șutul lui Roberto Baggio, Balonul de Aur din anul precedent. Mingea trece peste transversala porții lui Taffarel. 
La câțiva metri de bucuria lui Romario și Bebeto se află căpitanul Baresi care plânge și este consolat de Gigi Riva. Roberto nu va uita niciodată acel moment. 
Este cea mai cunoscută ratare a unui penalty. Toți își amintesc de codița lui Baggio și de tristețea lui de după ratare. Dar prea puțini își mai aduc aminte că înainte de Roberto, alți doi italieni, Franco Baresi și Daniele Massaro rataseră. 

Dacă Baggio ar fi înscris, pentru Brazilia era suficient să transforme următorul penalty și deznodământul era același. 
Mihaiu a greșit. De două ori. Dar ratarea lui a făcut să fim egalați, nu să fim eliminați. La meciul cu Hermannstadt a scos penalty și eliminare. Poate că acel moment ne-a adus salvarea de la retrogradare. 

Reclamă

Am pierdut calificarea în finala Cupei României Competiție care nu se compară cu World Cup, cum nu se compară Mihaiu cu Baggio. Suntem triști, dar TREBUIE SĂ RIDICĂM CAPUL DIN PĂMÂNT. Și noi și jucătorii. Trebuie să mergem mai departe. 
Dacă dăm la o parte loteria de la sfârșit și ne rezumăm la rezultatul de după 90 de minute, avem 5 meciuri consecutive în care suntem câștigători. 
Trebuie să câștigăm cu FC Argeș, iar jocul din seara asta ne arată că putem. 
Pe unele grupuri se întâmplă ceva incredibil, după o eliminare ca aceasta: câinii se mobilizează să cumpere și biletele rămase"
, se arată în comunicatul emis de Peluza Cătălin Hîldan.

De ce a fost trimis Mihaiu să execute penalty-ul decisiv

Florin Bratu (41 ani) a făcut dezvăluiri din interiorul lui Dinamo la scurt timp după ce "câinii" au fost eliminaţi de Astra din Cupa României. Acesta a explicat că Mihaiu a fost trimis să execute la penalty-uri pentru că unii dinamovişti nu au vrut să bată.

Reclamă 4 / 0/3

"Era mai bine să bată un jucător cu experiență la final. Ultimul executant e foarte important, trebuie să dea siguranță. El are alte calități, deocamdată nu are experiență. Am înțeles că unii jucători ai lui Dinamo nu au vrut să bată, de asta anticipam noi că Mihaiu putea fi protejat. El nu are experiență la nivelul acesta, el are cu totul și cu totul alte calități.

Dacă este așa, e regretabil. Mai erau Puljic, Bejan, Radu și Blejdea, jucători cu experiență mare, peste Mihaiu. Din ăștia patru, puteai alege unu. Din punctul meu de vedere asta nu se negociază. Aici antrenorul spune cine execută. De ce să nu te simți în stare? Nu există așa ceva!", a declarat Florin Bratu la DigiSport.

Recomandări
  • Peluza Cătălin Hîldan i-a luat apărarea lui Andreas Mihaiu
  • Fanii "câinilor" ţin capul sus după eliminarea din Cupă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” Vezi toate știrile
Citește și