Închide meniul

Pierre Gasly a câştigat MP al Italiei. Am avut steag roşu la Monza. Hamilton a terminat pe 7

Antena Sport Publicat: 6 septembrie 2020, 15:38 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:37

Reclamă
Pierre Gasly a câştigat MP al Italiei. Am avut steag roşu la Monza. Hamilton a terminat pe 7

Zuma Press / Hoch Zwei via Hepta

Pierre Gasly a câştigat MP al Italiei

Pentru a câştiga prima sa cursă, Gasly a profitat de o serie de incidente petrecute la Monza. Sebastian Vettel (Ferrari) a abandonat, în turul 7, din cauza unor probleme la frâne. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În turul 20, a fost nevoie de intervenţia safety car-ului, după abandonul danezului Kevin Magnussen. 

Steagul roşu la Monza

Deoarece maşina Haas fusese oprită într-o zonă periculoasă, linia boxelor a fost închisă. Liderul cursei, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole-position, şi italianul Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) au intrat la boxe să schimbe pneurile şi au fost penalizaţi cu "stop and go" zece secunde.

Cei doi nu au apucat să efectueze opririle de penalitate, pentru că monopostul Ferrari, pilotat de monegascul Charles Leclerc, a percutat cu putere zidul de protecţie al pistei, format din cauciucuri. Neutralizată iniţial cu Safety Car, cursa a fost oprită cu steagul roşu, pentru refacerea zidului de protecţie.

Cursa a fost reluată din turul 28, cu un nou start de pe grilă. Lewis Hamilton, aflat la conducere în momentul opririi cursei, a plecat primul.

Reclamă

Totuşi, britanicul a fost nevoit să intre la boxe pentru a ispăşi pedeapsa şi l-a lăsat în fruntea cursei pe Gasly, iar francezul nu a mai fost depăşit de nimeni. 

Hamilton a recuperat numai până pe locul al şaptelea, după australianul Daniel Ricciardo (Renault), clasat al şaselea.

În clasamentul general al piloţilor, Hamilton este lider, cu 164 de puncte, urmat de Bottas, cu 117 de puncte, şi de Verstappen, cu 110 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

La constructori, Mercedes a acumulat 281 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 158 de puncte şi de McLaren, cu 98 de puncte.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și