Închide meniul

Răducioiu: "Lucescu mi-a dat o palmă de față cu toți! Apoi am mers la muzeu"

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 23 noiembrie 2020, 8:42 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:08

Răducioiu: "Lucescu mi-a dat o palmă de față cu toți! Apoi am mers la muzeu"

Florin Răducioiu avea un record uriaş la Cupa Mondială

Hepta

”Este părintele meu fotbalistic”, începe Răducioiu confesiunea pentru cei de la ”Sport”. ”Mi-a fost mentor, profesor, tot! Fără el, nu aș fi ajuns, niciodată, fotbalist. A crezut în mine și mi-a dat oportunitatea de a juca. Mi-a arătat ce înseamnă fotbalul, dar, de asemenea, am învățat și multe alte lucruri”. Pentru că a debutat la o vârstă fragedă, atacantul era așteptat de antrenor în fața liceului, cu mașina, de unde-l lua și-l ducea la antrenamente. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Mi-a dat cele mai bune sfaturi la începutul carierei, dar am învățat de la el și chestiuni despre viață. Îmi aduc aminte de acel meci cu Anderlecht (n.r. – returul semifinalei din Cupa Cupelor, sezonul 1989-1990, 0-1, pe stadionul ”23 August” din București), în care am fost eliminat. Mi-a dat o palmă acolo, în fața tuturor. N-am spus nimic, de rușine. Aveam 20 de ani. Apoi, peste câteva zile, ne-a dus la muzeu”, spune Răducioiu. 

”Mircea Lucescu m-a ajutat să fac saltul spre AC Milan”

”E cel mai important antrenor din viața mea. După episodul Dinamo, ne-am regăsit, în Italia”. Florin trecuse prin două sezoane ceva mai discrete, la Bari și la Hellas Veronas. ”Grație lui, am renăscut. De două sau chiar de trei ori pe săptămână rămânea cu mine, pentru pregătire specifică, după antrenamente. Sezonul acela a fost mult mai bun, am făcut saltul către AC Milan”, rememorează Răducioiu. 

”Sunt convins că mulți dintre cei cu care a lucrat, nu contează că au fost nume mari, n-ar sta pe gânduri și i-ar pupa picioarele pentru ceea ce a făcut pentru ei. Așa e și acum, la fel cum era în tinerețe. Vrea să educe. Vorbește cu fotbaliștii în avion, la masă, în autobuz, le explică lucruri. Dacă mă întrebați pe mine, cred că Dinamo Kiev este ultima sa experiență fotbalistică”, a mai spus Răducioiu.

Ucrainenii (decimați de infecțiile cu COVID-19) dau piept cu catalanii, decimați de accidentări, în grupa G, din care mai fac parte Juventus și Ferencvaros.

Reclamă
Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham Vezi toate știrile
Citește și