Închide meniul

Raed Arafat a anunţat revenirea spectatorilor pe stadioanele din România. Cine ar urma să participe la competiţiile sportive

Reclamă

Antena Sport Publicat: 10 mai 2021, 15:19 / Actualizat: 14 mai 2021, 17:47

Raed Arafat a anunţat revenirea spectatorilor pe stadioanele din România. Cine ar urma să participe la competiţiile sportive

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Raed Arafat, anunţ uriaş

Raed Arafat a anunţat revenirea spectatorilor pe stadioanele din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a a spus Raed Arafat într-o conferinţă de presă, conform Prosport

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ce se spune în decizia Guvernului

"Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Prin excepție de la prevederile anterioare, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății", se arată în decizia Guvernului.

Reclamă

Finala Cupei României ar putea fi primul meci de fotbal din România cu fani în tribună

Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, a anunţat că 7.500 de fani vor putea fi prezenţi la finala Cupei României. Ultimul act se va disputa pe arena "Ilie Oană" din Ploieşti, iar suporterii trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19 pentru a asista la meci.

"Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială. În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României.

Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie OanăCert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%", a declarat Tudor Pop pentru Prosport.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Anunţ uriaş făcut de Raed Arafat
  • Şeful DSU a anunţat revenirea fanilor pe stadioane

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și