Închide meniul

Revoltă în Liga 1! Ce îi nemulțumește pe jucători. ”Nu poți discrimina, nu poți lua dreptul la muncă”

Antena Sport Publicat: 28 mai 2020, 18:49 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:27

Reclamă
Revoltă în Liga 1! Ce îi nemulțumește pe jucători. ”Nu poți discrimina, nu poți lua dreptul la muncă”

Mediafax Foto / Flaviu Buboi via hepta

Revoltă în Liga 1! Ce îi nemulțumește pe jucători. ”Nu poți discrimina, nu poți lua dreptul la muncă”

Ștefan a spus că Emilian Hulubei, președintele AFAN, este sunat de toți căpitanii echipelor din Liga 1, ei fiind nemulțumiți de modul cum sunt tratați. Sportivii sunt obiligați să stea în cantonamente, asta deși au fost testați negativ la coronavirus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Justin Ștefan: ”E inacceptabil ca jucătorii să rămână în cantonamente”

"În momentul de față jucătorii sunt în cantonament pentru că exista acea obligativitate de a sta în izolare 14 zile, acolo unde se fac teste. Toate echipele au făcut două testări și o așteaptă pe a treia. Toți au avut rezultate negative la testări.

Vorbeam cu Emilian Hulubei, președintele AFAN, care e profund revoltat și e sunat de absolut toți căpitanii de echipă, care spun că, în momentul de față, e inacceptabil să se mai rămână în cantonament. Vă dau exemple: Germania, Cehia, Italia, Spania, Polonia, Slovenia sunt țări unde jucătorii nu au fost obligați să stea în izolare și nu sunt obligați să stea în cantonament. Ei doar au primit recomandări să stea cu familia și să nu viziteze locuri aglomerate și spații închise", a spus Ștefan, pentru Digi Sport.

Justin Ștefan le ia apărarea jucătorilor

Secretarul general al LPF spune că fotbaliștii au drepturi, iar acestea trebuie respectate.

”Nu poți crea o situație discriminatorie față de alte categorii socio-profesionale, nu le poți lua dreptul la muncă, nu poți să-i obligi să stea în cantonament cât dorești tu pe principiul că nu trebuie să riscăm nimic. Nu există așa ceva

Reclamă
Reclamă 4

Trebuie să ne gândim că jucătorii au drepturi constituționale. Din 15 martie au stat în izolare. Din 15 mai stau 14 zile în izolare. Haideți să ne gândim și la jucători, dar și la cluburile care sunt obligate să suporte anumite costuri și nu poți să te duci cu acele costuri într-un absurd", a mai spus Ștefan, pentru sursa citată.

Totodată, Justin Ștefan susține că în România se iau măsuri dure față de restul țărilor, asta deși pandemia de coronavirus nu a ”lovit” foarte rău țara noastră.

"Muncitorii de pe șantiere, lucrătorii comerciali, curierii sunt puși să stea în cantonament sau în izolare? Protocolul respectiv trebuie să ne susțină să terminăm competiția, nu să ne îngreuneze activitatea. Pentru că, dacă ne-o îngreunează sau nu se urmărește reluarea, e o problemă.

Reclamă

Am fost la acea întâlnire, la protocolul elaborat de activitățile statului, am prezentat punctul de vedere, poziția cluburilor, am așteptat să vedem o reacție, iar în momentul de față ieșim public și ne apărăm interesul. Pentru că, peste tot în lumea asta europeană, fotbalul a fost lăsat, în mare măsură, să-și reglementeze activitatea. Au fost niște discuții în sensul în care, dacă un jucător este testat pozitiv, trebuie să se facă tot felul de anchete, să se blocheze activitatea cluburilor implicate în meciul direct", a concluzionat oficialul LPF.

Recomandări

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
16:33

Fernando Alonso trimite noi săgeţi către FIA, după cursa de sprint din Austria: „Sunt spaniol şi nu vreau să am probleme”

16:28

„O mândrie absolută!” Ce a spus Radu Drăguşin despre Ianis Hagi, după calificarea istorică a României în optimi la EURO 2024

16:00

VIDEOCalificările Marelui Premiu al Austriei vor fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY (16:45)

15:43

Petrolul, amical de gală cu Fenerbahce! Cum s-au descurcat „lupii” împotriva echipei lui Jose Mourinho

15:21

Rafael van der Vaart, avertisment înainte de România – Olanda! Care sunt vedete care le pot pune probleme tricolorilor

15:12

VIDEOOliver Bearman a câștigat cursa de sprint din Marele Premiu de Formula 2 al Austriei! Marea cursă, duminică (11:00; AntenaPLAY)

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și