Închide meniul

S-a decis! Unde se va juca derby-ul FCU 1948 – Universitatea Craiova? Vestea momentului pentru fani

Reclamă

Antena Sport Publicat: 31 august 2021, 15:30

S-a decis! Unde se va juca derby-ul FCU 1948 – Universitatea Craiova? Vestea momentului pentru fani

profimediaimages

Stadionul Ion Oblemenco

Vestea momentului pentru fanii Craiovei. Partida dintre FCU Craiova 1948 şi Universitatea, programată în weekend-ul 2-3 octombrie, se va desfășura până la urmă în Bănie. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul. „Sperăm să începem montarea gazonului în pauza competițională”, a dezvăluit edilul, conform gsp.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce în 2013, Universitatea şi FCU 1948 au terminat ambele partide la egalitate. 0-0. în Liga a doua, cele două se întâlnesc, în premieră, în Liga 1. Primul meci o va avea ca gazdă pe nou promovata FCU 1948.

Derby-ul Craiovei se va juca în Bănie

Astfel, Olguța Vasilescu a pus capăt zvonurilor care dădeau drept gazdă a derby-ului Severin sau Tg. Jiu. Nici preşedintele nou-promovatei, Marcel Pușcaș, nu ştia sigur că derby-ul cu rivala se va disputa în Bănie. „Nu m-am gândit la asta. Dacă cineva va face asta înseamnă că e meschin și plin de interese personale. Cum să nu lași un meci între două echipe din același oraș să se desfășoare în orașul lor? Mi se pare absurd.

În România se poate întâmpla orice, dar sper să nu se întâmple acest lucru. Nu știu ce e în mintea celor de la Primăria Craiovei. Au spus că vor să schimbe gazonul în octombrie”, a spus Puşcaş în cadrul emisiunii online, Ştiinţa suntem noi.

Când se va schimba gazonul la Craiova?

Lia Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova, a anunțat luna trecută că gazonul de pe stadionul din Bănie va fi schimbat din nou în luna octombrie, deoarece suprafața de joc s-a deteriorat foarte mult. „Fără îndoială, gazonul trebuie înlocuit și din cauza faptului că, la nivelul solului, temperaturile din ultimele luni au fost de 55 de grade, dar și pentru că s-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică.

Reclamă

În loc de două meciuri pe lună, s-au jucat și cinci pe lună, iar distanța dintre meciuri, care trebuie să fie de două săptămâni, uneori n-a fost nici de două zile.

În aceste condiții, am început deja să lucrăm la documentația de atribuire pentru gazon, iar eu consider că undeva în luna octombrie vom putea schimba gazonul. Vreau să precizez că nu există garanție pentru gazon!

E un bun consumabil, care va trebui înlocuit ori de câte ori va fi necesar. Dacă nu se termină procedura de achiziție până în pauza competițională, vom notifica ambele echipe să găseacă un stadion unde să joace.

Reclamă 4 / 0/3

Am făcut demersuri la Liga Profesionistă de Fotbal să mutăm temporar cele două echipe pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare.

Cei de la Ligă au spus că e mult mai bine să găsim o altă variantă pentru echipe, adică ele să fie mutate pe unul dintre cele două stadioane apropiate, la Târgu Jiu sau Severin.

Va fi tot gazon hibrid. Din câte înțeleg, în zona periferică a gazonului, va fi doar sintetic. Asta au solicitat inclusiv echipele”, declara Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Gazonul mixt de la Craiova, instalat acum 2 ani

În luna noiembrie 2019 a fost pusă actuala suprafață de joc care a înlocuit gazonul foarte prost de care a avut parte stadionul la inaugurare. Victor Pițurcă, antrenorul din acel moment al Universității Craiova a insistat pentru schimbarea gazonului. „Acest gazon hibrid e din Grecia. Gazonul este excelent. Aveam opțiunea să-l aducem din Olanda sau din Grecia. S-a ales varianta Grecia”, spunea tehnicianul la acea vreme.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și