Închide meniul

Scandal de rasism în Liga 1! Romario Pires îl acuză pe Andrei Piţian: "E prea mult să fiu făcut maimuțoi!"

Dragoș Vasile Publicat: 17 aprilie 2021, 18:12

Scandal de rasism în Liga 1! Romario Pires îl acuză pe Andrei Piţian: "E prea mult să fiu făcut maimuțoi!"

Mediafax Foto / George Filip via Hepta

Scandal de rasism în Liga 1

  • Scandal de rasism în Liga 1
  • Andrei Piţian, acuzat de Romario Pires

Fotbalistul sibienilor a răbufnit la finalul meciului cu Chindia. Pires îl acuză pe Piţian că l-a făcut "maimuţoi". Ba mai mult, fotbalistul dâmboviţenilor l-ar fi numit "Tarzan" pe acesta şi s-a bătut cu pumnii în piept, imitând gesturile unei gorile, se arată în raportul de joc, după cum scrie DigiSport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Sunt de atâția ani în România, poate am mai auzit cuvântul <<negru>>, dar pe acesta eu nu-l consider rasist. Însă să se ajungă să mă facă cineva <<maimuțoi>> este deja prea mult. Pentru ce!? M-am săturat să fiu arătat cu degetul", a spus Romario Pires pentru sursa citată.

Reclamă

Cum se apără Andrei Piţian după ce a fost acuzat de rasism

La scurt timp după ce a fost acuzat de rasism, Piţian a reacţionat. Fotbalistul Chindiei susţine că Romario Pires ar fi fost cel care a pornit scandalul, încă din meciul tur. 

"Mi se pare normal să am dreptul la replică. La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: <<Nu te mai bați cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?>>.

Reclamă

În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunțat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Știu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare și cine mă cunoaște știe că nu accept astfel de lucruri. În momentul în care am trecut pe lângă Romario i-am spus: <<Nu te mai bați cu pumnii în piept?>>. Atât! Nu am făcut niciun gest, nu m-am bătut cu pumnii în piept. Nu am intrat în conflict cu el pe teren.

Andrei Piţian: "El ne-a provocat!"

Incidentul nu ne face bine, dar nu i-am zis <<maimuțoiule>> în niciun moment, este exclus. Am fost pe stadion pentru că antrenorul m-a inclus în lotul lărgit, făcusem deja deplasarea la Buzău și n-am putut să joc. În tur au fost niște discuții contradictorii, el ne-a provocat, iar astăzi începuse cu aceleași gesturi. El, în meciul tur, ne provoca cu diverse gesturi. Știu că subiectul rasismului este unul sensibil, dar e cale lungă între ce s-a scris și ce s-a întâmplat. El a început să mă înjure, n-am ripostat și mi-am continuat drumul spre vestiare. După el a luat cartonaș roșu. Nu cred că a fost niciun scandal de rasism", a spus Andrei Pițian pentru DigiSport.

Reclamă 4 / 0/3

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 PSG şi Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Champions League! Meci „de foc” pentru Istvan Kovacs 23:50 VIDEOSouthampton – Preston 3-0 a fost în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 23:35 Xavi, eliminat şi el de Istvan Kovacs, în Barcelona – PSG! Antrenorul catalanilor şi-a ieşit din minţi 23:15 Istvan Kovacs, decizie controversată în Barcelona – PSG! Românul, pus „la zid” de spanioli, după ce l-a eliminat pe Araujo 23:05 Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor 22:48 Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru 22:39 Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam 22:10 LIVE VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi Vezi toate știrile
Pe același subiect
CSA Steaua, în negocieri pentru obținerea dreptului de promovare
Liga 2 • 17 mart., 16:47
CSA Steaua, în negocieri pentru obținerea dreptului de promovare! Conducerea a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor
Cum arată clasamentul în Liga 1 după încheierea sezonului regular!
Liga 1 • 11 mart., 22:19
Cum arată clasamentul în Liga 1 după încheierea sezonului regular! Bătălie dură pentru titlu şi pentru evitarea retrogradării!
Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1
Liga 1 • 2 feb., 16:24
Probleme mari financiare pentru o echipă care se luptă pentru primele locuri în Liga 1! A pus drepturile TV gaj!
Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc
Liga 1 • 30 ian., 18:06
Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc: „S-a aprobat regula 5+6”. Ce se întâmplă în 2024 şi 2025
Un fost atacant al lui Dinamo a revenit în Liga 1!
Liga 1 • 25 ian., 13:48
Un fost atacant al lui Dinamo a revenit în Liga 1! A fost prezentat oficial la noua echipă