Închide meniul

Scandal înainte de derby-ul FCU Craiova 1948 – Universitatea Craiova! Fanii echipei lui Adrian Mutu au luat foc: „Opriţi discriminarea”

Reclamă

Gabriel Zamfirescu Publicat: 30 septembrie 2021, 13:24

Scandal total înaintea meciului FCU Craiova 1948 – Universitatea Craiova. Ultraşii echipei lui Adrian Mutu, cei din Peluza Sud 1997 ameninţă cu neprezentarea la meci, dacă accesul pe stadion va fi permis doar suporterilor vaccinaţi anti-COVID cu schema completă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii echipei lui Adrian Mutu se revoltă

Fanii din Peluza Sud 1997 spun că este o discriminare pentru cei care nu s-au vaccinat şi că dacă nu se va schimba această decizie nu vor mai merge la niciun meci. Astfel, echipa pregătită de Adrian Mutu riscă să nu fie susţinută de facţiunea dură care a rămas alături de această echipă şi în ligile inferioare.

„Opriți discriminarea!

Conform ultimelor zvonuri apărute, la competițiile sportive vor putea intra pe stadion doar persoane vaccinate.

Peluza Sud transmite public că nu se va prezenta pe niciun stadion pe care se va îngrădi libertatea unei persoane pe baza vaccinului. Conform articolelor 4(1), 16(1), 23(1), 53(2) din Constituția României, dar și a paragrafelor 7.3.1, 7.3.2 și 7.5.2 din Rezoluția 2361/2021 a Adunării Parlamentare a Consiliului European, consideră abuziv, discriminatoriu și neconstituțional îngrădirea accesului pe stadion, leagăn al libertății, unor persoane care au dreptul de a decide dacă vor sau nu să se vaccineze.

Reclamă

Nu credem în conspirații, nu dorim să intrăm în subiecte legate de virusologie sau alte aspecte de ordin medical, ci doar ne anunțam poziția fermă în fața acestei decizii. Din momentul în care vor putea intra pe stadion atât persoanele nevaccinate, cât și cele vaccinate, vom fi prezenți, așa cum am fost și până acum.

Speram ca acestea să fie doar zvonuri și să ne putem susține echipa de pe stadion, duminică, în meciul cu utopiile. Rămâne cum am stabilit, toți în negru la ora 18:00 în Centrul Vechi, INDIFERENT DE SITUAȚIE!

Libertate pentru suporteri!”, este comunicatul celor de la Peluya Sud 97, postat pe pagina oficială de facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Municiul Craiova, rată de infectare de 6,22/1.000 de locuitori

DSP Dolj a anunțat astăzi, la ora 11.00, că rata de infectare în municipiul Craiova a ajuns la 6,22/1.000 de locuitori. În acest context, dacă incidența se menține și mâine peste 6 la mie, clubul FCU Craiova, în calitate de gazdă, trebuie să comunice autorităților locale în ce scenariu se va disputa derby-ul Băniei cu CSU Craiova, programat duminică, de la ora 21:00. Cu sau fără spectatori.

Conform legislației în vigoare, FCU Craiova poate organiza partida cu stadionul deschis la capacitate maximă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

„Legislația este tâmpită, dar asta e, trebuie să ne conformăm. Conform unei Ordonanțe de Guvern din septembrie dacă incidența depășește 6 la mie evenimentele publice pot fi organizate la capacitate maximă a spațiului doar cu persoane vaccinate. Ceea ce este o utopie, o discriminare, pentru că pot să intre, în mod normal, cei cu certificat verde. Care nu înseamnă doar vaccinare, ci și testați sau trecuți prin boală.

Spun că este discriminare accesul pe stadion doar pentru vaccinați, deoarece noi avem suporteri și vaccinați și nevaccinați. Rata de vaccinare la nivel național nu depășește 30 la sută. Mai este o problemă cu CJSU Dolj, care trebuie să ia o decizie astăzi, cel târziu mâine, la nivel de Prefectură. Mâine vom putea lua o decizie”, declarat Marcel Pușcaș, conform gsp.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare Vezi toate știrile
Citește și