Închide meniul

Se demolează un stadion istoric din Craiova! Va fi construită o arenă unică în valoare de 75 de milioane de euro

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 25 martie 2023, 19:33

Se demolează un stadion istoric din Craiova! Va fi construită o arenă unică în valoare de 75 de milioane de euro

Se demolează un stadion istoric în România

Cum ar putea arăta noua arenă din Craiova / Sursă foto: gds.ro

Se demolează un stadion istoric din Craiova! În locul său va fi construit un complex sportiv unic, în valoare de 75 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este vorba despre stadionul Tineretului din Craiova, cel care a reprezentat „casa” Știiței în primii săi ani, începând cu 1948.

Se demolează un stadion istoric din Craiova! Va fi construită o arenă unică în valoare de 75 de milioane de euro

În locul acelui stadion, Consiliul Județean Dolj vrea să construiască un complex sportiv modern, care să cuprindă arenă de atletism și velodrom, omologată să gazduiască competiții de nivel internațional. Vechiul stadion va fi demolat în următoarele luni pentru a putea construcțiile noii arene.

„Se dorește realizarea unei clădiri multifuncționale care să cuprindă arenă de atletism și velodrom, omologată în vederea desfășurării de competiții internaționale pentru atletism și ciclism, investiție modernă și utilă comunității locale.

Construcția acestui complex sportiv la standarde internaționale se va integra în infrastructura sportivă existentă, creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinație sportivă internațională”, se arată în referatul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Dolj, potrivit gds.ro.

Reclamă

Investiția va costa nu mai puțin de 75 de milioane de euro. Ca o comparație, stadionul „Ion Oblemenco”, inaugurat în 2017, a costat 55 de milioane de euro. Noul complex sportiv va găzdui de asemenea meciuri de baschet, handbal, volei sau futsal. Va cuprinde singurul velodrom acoperit din țară, dar și o sală de atletism indoor. Va avea o capacitate de 6.000 de locuri.

Prima reacţie a lui Gică Hagi, după ce a văzut proiectul stadionului de 80 de milioane de euro pentru Farul

Prima reacţie a lui Gică Hagi, după ce a văzut proiectul stadionului de 80 de milioane de euro pentru Farul. „Regele” s-a arătat încântat de faptul că lucrurile au început să se mişte.

Compania Națională de Investiții a lansat achiziţia privind proiectul stadionului de 80 de milioane de euro pentru Farul. Hagi aşteaptă ca lucrările să la noul stadion din Constanţa să se deruleze într-un ritm alert.

Reclamă 4 / 0/3

„Am văzut că şi cu stadionul s-a aprobat, ştirile sunt bune şi sperăm să vină cât mai repede şi stadionul nou şi apoi să dezvoltăm proiectul. Uşor-uşor să încercăm să ne poziţionăm sus, ca o echipă puternică”, a spus Gică Hagi, conform digisport.ro.

Concret, construirea noului stadion va costa 330.989.232,47 lei, fără TVA, adică 80.379.265,84 euro, scrie focuspress.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit Vezi toate știrile
Citește și