Închide meniul
Video

Stadionul Rapid este gata după doi ani şi două luni! CNI a predat arena către Clubul Sportiv Rapid. Imagini de senzaţie din Giuleşti. Când se va putea juca primul meci

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 ianuarie 2022, 18:50

Final de lucrări la Stadionul Rapid

AS.ro

Mai sunt câteva proceduri de urmat pentru a putea fi găzduite şi meciurile din Liga 1. „Maxim la sfârşitul lunii februarie cred că se va putea juca aici„, a dezvăluit preşedintele CS Rapid, Valentina Caciureac.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Construcţia Stadionul Rapid s-a încheiat. Primul meci care va putea fi găzduit de arena din Giuleşti

Rapid va juca primul meci din 2022 în deplasare, pe terenul Universităţii Craiova. La finalul lunii are duel cu UTA, pe teren propriu. Sunt şanse minime să fie totul gata până atunci. În condiţiile date, prima confruntare de pe noul stadion poate fi cea dintre Rapid şi Sepsi, din etapa a 26-a a Ligii 1.

Jucătorii lui Mihai Iosif abia aşteaptă să asculte imnul pe stadionul Rapid. „Acesta este visul meu. Acolo este casa noastră. Cred că eram clasa a noua când am învăţat tot imnul. Aveam un coleg de clasă, George, care mi-a făcut un cadou un CD cu imnul Rapidului„, a dezvăluit Alexandru Dandea la vizita medicală.

Nu mai există spaţiu de protecţie între băncile de rezerve şi tribuna întâi. Valentina Caciureac nu îşi face griji.

Nu o să fie periculos pentru nimeni pentru că, aici, noi poate vom câştiga!„, a spus preşedintele CS Rapid.

Reclamă

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling. De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

În plus, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori, mai arată sursa citată.

Reclamă 4 / 0/3

Stadionul Giuleşti, finanţat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua şi Arcul de Triumf. Prin aceste investiţii, reuşim să transmitem un semnal clar în ceea ce priveşte capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiţii, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiţii sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generaţii, pentru practicarea sportului”, a afirmat ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului de presă al Ministerului.

Rapidiştii au făcut vizita medicală chiar în ziua în care au aflat că stadionul a fost finalizat.

Citește și:

Cât a costat Stadionul Rapid şi ce capacitate are

  • Cost – 39 milioane de euro
  • Capacitate – 14.050 de locuri
  • Nivel de clasificare – UEFA 4
  • Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline
  • Spaţii de cazare pentru sportivi
  • Spaţii de alimentaţie publică
  • Spaţii administrative
Recomandări
  • S-a încheiat construcţia Stadionului Rapid
  • Arena a ajuns pe mâinile celor de la CS Rapid

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și