Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Steaua – Rapid 2006 | Dani Coman, la 16 ani de la sfertul UEFAntastic: „Era o presiune aparte”. Cum l-a „înţepat” pe Dorin Goian: „Nu l-am înțeles exact”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 30 martie 2022, 15:34

Steaua – Rapid 2006 | Dani Coman, la 16 ani de la sfertul UEFAntastic: „Era o presiune aparte. Cum l-a „înţepat pe Dorin Goian: „Nu l-am înțeles exact

Steaua - Rapid 2006 | Dani Coman, la 16 ani de la sfertul UEFAntastic

Getty Images

Astăzi se împlinesc fix 16 ani de la celebrul sfert UEFAntastic dintre Rapid şi Steaua. Dani Coman (43 de ani) a rememorat dubla manșă „de foc” din 2006 dintre cele două rivale din Bucureşti, povestind cât de mare era presiunea din jurul jucătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dani Coman a apărat poarta Rapidului în celebrul sfert de finală din Cupa UEFA, cu Steaua. Chiar dacă au trecut 16  ani de atunci, fostul goalkeeper vorbeşte cu aceeaşi emoţie în glas despre cele două meciuri europene cu marea rivală, în urma cărora „roş-albaştrii” au obținut calificarea. Echipa pregătită de Cosmin Olăroiu a mers mai departe grație golului marcat în deplasare, de Bănel Nicoliță în partida tur din Giulești.

Steaua – Rapid 2006 | Dani Coman, la 16 ani de la sfertul UEFAntastic. Cum l-a „înţepat” pe Dorin Goian

Invitat la As.ro LIVE, Dani Coman a povestit cum a trăit atmosfera fantastică de dinaintea meciurilor și l-a „înţepat” pe Dorin Goian. Chiar înaintea lui, fostul fundaş al Stelei a avut o intervenţie la As.ro LIVE, unde a spus că suporterii „roş-albaștri” au dominat atmosfera din Bucureşti înaintea partidelor din Cupa UEFA.

„A trecut extrem de mult, dar amintirile rămân. Le-am trăit din teren și au rămas intens în sufletele tuturor. Chiar l-am ascultat pe Goian, mi-a făcut plăcere să-l aud. Dar nu am înțeles exact, a zis că tot vedea steaguri roș-albastre. Eu vedeam numai alb-vișinii atunci pe stradă.

Reclamă

A fost o perioadă extraordinară, pe care orice jucător și-ar dori să o trăiască. Era o emulație extraordianară în jurul fotbalului și în jurul meciurilor. Jucătorii erau 100% capacitați la ceea ce se întâmplă în jurul fotbalului și în jurul echipei la care activau. Suporterii la fel, erau pătimași, erau pe străzi.

Exact cum spunea și Dorin (n.r. – Goian), de la hotel la stadion vedeam doar suporterii care scandau numele jucătorilor și cântau imnul Rapidului. Au fost momente extraordinare, pe care nu ai cum să nu ți le reamintești și să le retrăiești.”, a povestit Dani Coman, în exclusivitate pentru AS.ro LIVE.

Dani Coman, nostalgic la 16 ani de la sfertul UEFAntastic: „Era o presiune aparte!”

Dani Coman a mărturisit că și-ar fi dorit ca Rapid și Steaua să nu se dueleze în acel sfert de finală. Apoi, fostul portar al giuleștenilor şi-a lăudat la scenă deschisă foştii rivali, cu care a legat relaţii de prietenie la echipa naţională.

Reclamă 4 / 0/3

„Ar fi fost bine (n.r. – să nu se întâlnească două echipe românești în sferturile Cupei UEFA). Dar ăsta e fotbalul, de-aia e frumos. Acum nu mai există rivalitatea de atunci între Rapid, Steaua și Dinamo. Doar în rândul suporterilor mai există. Nu cred că jucătorii simt același lucru pe care îl simțeam noi pentru culorile clubului și pentru echipă, indiferent dacă eram la Rapid, Steaua sau Dinamo.

Era o presiune aparte (n.r. – la sfertul UEFAntastic). Ne doream să câștigăm și să mergem mai departe. Știam că întâlnim o echipă foarte bună. Dacă ne uităm și acum pe componența lotului Stelei de la momentul respectiv, și acum ar putea juca în Liga 1. Era presiune și în rândul suporterilor. Dar atât s-a putut atunci. Chiar dacă nu am piredut pe teren, am pierdut calificarea.

I-am felicitat atunci și îi felicit și acum. Suntem prieteni, chiar dacă era o rivalitate extraordinară când jucam cu ei. Apoi ne întâlneam la națională și eram prieteni. Erau niște băieți senzaționali, Mirel Rădoi, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Rică Neaga, Nicolae Dică, Bănel Nicoliță, Petre Marin…”, a mai declarat Dani Coman, pentru As.ro LIVE.

Steaua – Rapid 2006 | Atmosfera de la sfertul UEFAntastic, prin ochii lui Dorin Goian

„Când au trecut 16 ani? Eram deja în autocar, aterizasem la Bucureşti, pe Băneasa, veneam pe stadion, atunci s-a tras la sorţi. Nu ştiu dacă a fost bucurie, a fost o presiune fantastică şi pe noi, şi pe adversari.

Nu ştiu dacă era mai bine să fi picat cu altcineva. Presiune mai mare decât cu Betis. Am jucat multe meciuri tari, dar, din punct de vedere al presiunii, a fost cel mai tare pe care l-am jucat”, a spus Dorin Goian, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Goian a dezvăluit şi de ce atmosferă incredibilă aveau parte jucătorii Stelei, în drumul cu autocarul din Ghencea, la Arena Naţională. Acolo au avut loc meciuri tari pentru Steaua, cu Rapid sau Middlesbrough.

„După dubla cu Heerenveen, am prins foarte mare încredere în noi. Aveam speranţe că ne putem bate cu orice echipă. În grupe, ne gândeam că poate mergem mai departe. Cu Heereveen a fost primul jucat pe Arena Naţională. Atmosfera de acolo era fantastică.

Reclamă

Drumul din Ghencea până la Lia Manoliu era o provocare pentru noi şi pentru şofer şi pentru maşinile de jandarmi care mergeau înaintea şi în spatele nostru. Acele 20 de minute erau exact ce aveam nevoie. Când vedeam ce e pe stradă, vedeam atâtea maşini care mergeau toate cu steaguri roş-albastre spre Arena Naţională.

Coborau oameni din maşini cu steaguri şi mergeau după autocar. Acele 20 de minute ne motivau 300%. Când ajungeam la stadion, eram încărcaţi maxim pentru a da totul la meci. Era un trafic infernal, mergeam pe contrasens. Erau oameni care lăsau volanul şi coborau din maşină şi fugeau după maşină. Sunt nişte momente fantastice, nimic nu te poate motiva mai mult”, a mai spus Goian, la AS.ro LIVE, despre dubla Steaua – Rapid din 2006.

 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și