Închide meniul

Tragedie în fotbalul românesc! Ioan Zare s-a stins din viață, la vârsta de 62 de ani

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 23 februarie 2022, 19:35 / Actualizat: 23 februarie 2022, 21:16

Tragedie în fotbalul românesc! Ioan Zare s-a stins din viață, la vârsta de 62 de ani

Ioan Zare s-a stins din viață, la vârsta de 62 de ani

Fotbalul românesc a primit o veste tristă astăzi. Ioan Zare, fostul internațional român care a evoluat la Euro 84, a decedat la vârsta de 62 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioan Zare, fostul fundaș de la FC Bihor și Dinamo, s-a stins din viață la 62 de ani!

Fostul mare fundaș de la FC Bihor se afla într-o situație critică, ieri fiind internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

“Am primit vestea pe care n-am vrut să o primesc. S-a stins Nelu Zare. Dumnezeu să-l odihnească în pace. O mare pierdere. Sunt extrem de trist”, a declarat fostul său coechipier, Vova Tămaș, pentru bihon.ro.

Ioan Zare a participat la Euro 1984, alături de naționala României

Ioan Zare a intrat în istoria lui FC Bihor, devenind singurul jucător al orădenilor care ajunge la echipa națională a României.

Fostul fundaș a bifat 7 apariții sub stricolor. Zare a participat la turneul final al Campionatului European din 1984, unde a jucat 45 de minute.

Reclamă

Fundașul, aflat la FC Bihor la vremea respectivă, a fost introdus la pauză în meciul cu Republica Federală Germană, scor 1-2, în locul lui Gică Hagi.

Ioan Zare a jucat două sezoane la Dinamo

Ioan Zare și-a început cariera la FC Bihor, unde a adunat 118 apariții și a marcat 6 goluri, în perioada 1977 – 1985.

Ulterior, fostul fundaș a ajuns la Dinamo, unde a petrecut două sezoane. Zare a strâns 43 de meciuri pentru clubul din “Ștefan cel Mare”, reușind să înscrie 3 goluri.

Reclamă 4 / 0/3

De-a lungul carierei, Ioan Zare a mai jucat în România la Victoria București și Farul Constanța. Fundașul a bifat și două experiențe în străinătate, la Siofok și Pecs, în Ungaria.

După retragere, Ioan Zare a avut și două experiențe pe banca tehnică, la AS Roșia și la academia de la FC Bihor.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-0. Louis Munteanu a marcat din nou. „Improvizaţia” lui Lobonţ nu a funcţionat! Dan Şucu, devastat la „oficială”! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves Vezi toate știrile
Citește și