Închide meniul

Universitatea Craiova – Dinamo 1-0. Bai(a)ram în Bănie după victoria din derby! Andrei Ivan a fost călăul "câinilor". S-a încins lupta la titlu

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 6 februarie 2021, 17:20

Universitatea Craiova – Dinamo 1-0. Bai(a)ram în Bănie după victoria din derby! Andrei Ivan a fost călăul "câinilor". S-a încins lupta la titlu

Mediafax Foto / George Filip via Hepta

Craiova - Dinamo

Dinamoviştii au început tare meciul din Bănie şi au avut trei ocazii importante încă din primele 7 minute. Acestea s-au răzbunat la faza superbă construită de Baiaram. Tânărul de 18 ani i-a pasat decisiv lui Andrei Ivan, care nu i-a dat nicio şansă lui Eşanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După pauză, "câinii" lui Jerry Gane nu au mai avut niciun şut pe spaţiul porţii adverse. Universitatea Craiova s-a impus la limită, cu 1-0, şi a redus la cinci puncte diferenţa faţă de liderul FCSB.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – DINAMO 1-0

Min. 90: Final de meci. Reuşita lui Andrei Ivan a ajutat-o pe Universitatea Craiova să rămână cu toate punctele!

Min. 87: Craiova a executat rapid o lovitură liberă, iar Bancu a scăpat singur cu portarul. Fundașul oltenilor nu a reușit însă să-l învingă pe Mihai Eșanu, care a avut o intervenție bună.

Min. 80: Șutează Andrei Ivan cu piciorul stâns, însă execuția este moale. Eșanu reține fără probleme.

Reclamă

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45: Pauză! Universitatea Craiova are un avantaj minim pe tabelă!

Min. 45: Dinamo putea restabili egalitatea chiar înainte de pauză. Gueye a scăpat spre poarta lui Pigliacelli, dar Vătăjelu a intervenit extraordinar, prin alunecare.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 26: GOOOLLL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Servit ideal de Baiaram, Andrei Ivan a deschis scorul în derby!

Min. 15: Răspuns pe măsură al Craiovei! Cicâldău a trimis un şut din voleu, la colţul scurt, dar nu l-a putut învinge pe Eşanu!

Min. 7: Dinamo continuă să pună presiune pe gruparea din Bănie. Deian Sorescu a executat în forţă o lovitură liberă. Pigliacelli a respins în corner!

Min. 6: O nouă şansă uriaşă pentru Gueye. A scăpat singur spre poarta adversă, dar s-a încurcat şi a fost deposedat in extremis.

Min. 3: Ocazie Dinamo! Deian Sorescu a avut o incursiune în flancul drept, mingea a ajuns la Gueye, dar şutul acestuia a trecut puţin pe lângă bară.

Min. 1: A început derby-ul din Bănie!

UPDATE: Marinos Ouzounidis, noul antrenor al oltenilor, a ajuns pe Oblemenco și va urmări meciul din treibune. La derby-ul dintre Craiova și Dinamo va asista și selecționerul României, Mirel Rădoi. 

Reclamă

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Cîmpanu, A. Ivan, Baiaram

Rezerve: L. Popescu – Mitran, Papp, V. Constantin, Bărbuț, Bic, Căpățînă, Tudorie, Mamut
Antrenor: Dragoș Bon 

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljic, Ehmann, A. Radu – Nepomuceno, Răuță, Gol, Fabbrini – Nemec, Gueye

Rezerve: Mitrovic – R. Grigore, Bejan, Crețu, Șerban, Achim, Mustafa, Mihaiu, Moldoveanu
Antrenor: Jerry Gane

Universitatea Craiova este pe locul al treilea înaintea acestei partide. Etapa trecută, oltenii s-au impus cu 3-0 pe terenul lui Poli Iași și au rupt seria remizelor. În acest moment, formația din Bănie este la opt puncte în spatele liderului FCSB și la șapte lungimi în spatele lui CFR Cluj.  

Craiova nu stă foarte bine din punct de vedere ofensiv (doar 26 de goluri marcate în 21 de meciuri), dar are a doua cea mai solidă defensivă din Liga 1, fiind depășită la acest capitol doar de CFR Cluj. 

Universitatea Craiova şi-a găsit antrenor

Antrenorul Marinos Ouzounidis a ajuns la Craiova, iar mâine urmează să fie prezentat oficial. Grecul a fost alesul lui Mihai Rotaru şi vine să se lupte pentru câştigarea titlului în Liga 1. Nu va sta pe bancă în derby-ul cu Dinamo. Dragoş Bon va fi din nou interimar.

Fanii Craiovei sunt gata de derby-ul cu Dinamo. Zeci de suporteri au cântat şi au făcut hora pe imnul Universităţii Craiova. Scenele inedite au avut loc la Bansko, în Bulgaria. 

Şi în ţară, susţinătorii alb-albaştrilor au făcut show. Ei i-au aşteptat pe jucători după ultimul antrenament. 

Dinamo nu renunță la play-off 

De cealaltă parte, dinamoviștii vin după eșecul din “Eternul Derby”, 0-1 cu FCSB. Câinii au avut șansa să egaleze pe final, dar lovitura de cap expediată de Nepomuceno a trecut la o palmă de poarta lui Andrei Vlad. În acest moment, Dinamo ocupă locul 10 în Liga 1, la cinci puncte în spatele ultimei poziții care asigură prezența în play-off.  

Craiova a câștigat ultimele trei întâlniri directe cu Dinamo, iar golaverajul este zbrobitor în favoarea oltenilor (7-1). În partida tur din acest sezon, formația din Bănie s-a impus cu 1-0  grație golului marcat de Cicâldau din penalty.

Ultima victorie a “câinilor” în fața oltenilor a fost în decembrie 2018, când Mattia Montini reușea un hat-trick în Ștefan cel Mare, iar dinamoviștii se impuneau la scor de neprezentare. 

Recomandări
  • Universitatea Craiova - Dinamo 1-0
  • Oltenii, la cinci puncte în spatele lui FCSB

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și