Închide meniul

VIDEO! Hagi a debutat la 0-4. S-a terminat 5-5. A marcat de două ori. ”Ne-a salvat de la naufragiu”. Gică, la mulți ani!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 5 februarie 2021, 1:55

VIDEO! Hagi a debutat la 0-4. S-a terminat 5-5. A marcat de două ori. ”Ne-a salvat de la naufragiu”. Gică, la mulți ani!

Mundo Deportivo

Hagi a fost transferul de marcă al catalanilor în 1994. Alături de el au mai venit Abelardo, ori actualul tehnician de la FC Sevilla, Julen Lopetegui

În vara lui 1994, după un turneu final de Campionat Mondial de excepție, Gheorghe Hagi semnează cu cei de la FC Barcelona, grupare pregătită de Johan Cruyff. Era al treilea jucător român ce trecea prin curtea catalanilor, după Nicolae Simatoc (1950-1952) și Romică Buia, ”Figo din Berceni” aflându-se în probe, aici, în 1992.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică cunoștea bine Primera Division, pentru că evoluase două sezoane la Real Madrid. Debutul său la noua echipă s-a produs pe 2 august 1994, la Groningen, în Olanda, acolo unde FC Barcelona se afla în cantonament. Chiar dacă era un simplu meci de pregătire, oaspeții erau demolați la pauză, 4-0, după două greșeli ale lui Busquets, portarul, dar și după un joc nesigur în apărare, cu actualul tehnician, Ronald Koeman, pe gazon. 

La pauză, Johan Cruyff schimbă liniile, ca la hochei. Apar Gurdiola, Quique Martin, Gică Hagi, Stoicikov ori Jordi Cruyff. Jocul căpitanului echipei naționale revitalizează echipa. ”Românul a fost omul care a împins toată echipa în față și l-a ajutat pe Jordi să dea recital”, scria presa catalană, care-l punea pe ”Maradona din Carpați” pe copertă. ”Ne-a salvat de la naufragiu!” Finalmente, meciul se încheia 5-5, după ce ”puiul” lui Cruyff puncta de trei ori, iar Hagi, de două. Gică reușea să marcheze chiar cu capul, lovind și bara, la o fază superbă. Era primul său meci după World Cup 1994.

În cei doi ani de la Barcelona, Gheorghe Hagi evolua în 51 de partide, marcând 11 goluri. Se transfera, apoi, la Galatasaray. Astăzi, 5 februarie, Hagi împlinește 56 de ani, fiind născut în aceeași zi cu Neymar ori Cristiano Ronaldo. LA MULȚI ANI!

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:57 VIDEOBari – Pisa 1-1, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! A fost spectacol în Serie B 16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:45 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 16:34 VIDEOWatford – Hull (17:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” Vezi toate știrile
Citește și