Închide meniul

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani! Legenda naţionalei Germaniei avea grave probleme medicale. Bild: „Împăratul a murit!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 ianuarie 2024, 18:27 / Actualizat: 9 ianuarie 2024, 0:21

Reclamă
Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani! Legenda naţionalei Germaniei avea grave probleme medicale. Bild: „Împăratul a murit!

Franz Beckenbauer a murit

Franz Beckenbauer / Profimedia

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani. Anunţul a fost făcut de jurnaliştii de la bild.de. Legenda lui Bayern şi a naţionalei Germaniei a încetat din viaţă după ce s-a confruntat, în ultimii ani, cu mai multe probleme medicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Împăratul a murit. Germania îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi fotbalişti„, a fost vestea tragică anunţată de sursa citată anterior.

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani

În ultimii ani starea, fostul mare fotbalist a avut grave probleme medicale. Acesta suferise un infarct ocular, mai multe operaţii la inimă. La acestea se adăuga boala Parkinson şi demenţa asociată cu care fusese diagnosticat.

Cu profundă tristețe anunțăm că soțul meu și tatăl nostru, Franz Beckenbauer, a murit ieri, duminică, înconjurat de familia sa. Vă rugăm să ne lăsaţi să îl putem plânge în tăcere și să vă abțineți de la a pune întrebări”, a comunicat familia.

În documentarul „Beckenbauer”, difuzat la televiziunea germană, fratele fostului internaţional îi îngrijorase pe fani. Walter Beckenbauer vorbise despre starea de sănătate a fratelui său: „Dacă aş spune că este bine, aş minţi, iar mie nu-mi place să mint. Nu se simte bine„.

Reclamă

Înainte de Cupa Mondială din 2022 din Qatar, „Der Kaiser” a declarat că nu poate fi prezent pentru că nu mai vede cu ochiul drept, la care a suferit un atac asemănător infarctului la inimă. „Am avut un aşa-zis atac de cord la un ochi. Din nefericire, nu pot vedea nimic cu ochiul drept şi trebuie să am grijă de inima mea„.

În august, Lothar Matthaus şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a lui Beckenbauer. „Îi dorim tot binele din lume, să îşi recapete energia de altădată. Bineînţeles, sperăm să se facă bine. Franz a spus întotdeauna că sănătatea este cel mai important lucru în viaţă. El nu o are în acest moment„.

Beckenbauer a înscris 60 de goluri în 427 de meciuri pentru Bayern Munchen. A câștigat de trei ori Champions League și de patru ori Bundesliga. Cu naționala Germaniei a câștigat Campionatul Mondial 1974 și Campionatul European 1972.

Franz Beckenbauer a câştigat de două ori Balonul de Aur (1972, 1976). A fost al doilea din istorie care a cucerit Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Reclamă 4 / 0/3

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie

În 2020, France Football anunţase echipa ideală pentru Balonul de Aur «Dream Team». Nu lipseau Maradona, Pele, Messi şi Beckenbauer. În ancheta publicaţiei franceze a fost numit şi Gheorghe Hagi.

În echipa ideală nu se aflau jucători precum Michel Platini, Zinédine Zidane sau Thierry Henry.

Echipa ideală este: Lev Iaşin (Rusia) – Cafu (Brazilia), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) – Pelé (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Xavi Hernandez (Spania), Diego Maradona (Argentina) – Lionel Messi (Argentina), Ronaldo (Brazilia), Cristiano Ronaldo (Portugalia).

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:27 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele de start 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 VIDEOAbbi Pulling a dominat F1 Academy de la Miami! Victorii în ambele curse, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 Vezi toate știrile
Citește și