IFAB a schimbat Legile Jocului. Echipele din Liga 1 primesc un ajutor nesperat pe durata pandemiei

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 8 mai 2020, 13:53

Pandemia de Covid-19 schimbă din temelii fotbalul în 2020. În momentul în care se vor relua, meciurile din principalele competiții se vor juca după noi reguli. IFAB a acceptat o propunere importantă venită din partea FIFA.

Reclamă
IFAB

Profimediaimages

Astfel, fiecare echipă va putea face câte cinci înlocuiri în decursul partidelor. Conform modificării făcute în Legile Jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Reclamă

IFAB a acceptat propunerea FIFA 

Această nouă regulă intră în vigoare încă din momentul reluării competițiilor, chiar dacă acestea sunt în plină desfășurare. Se specifică, totuși, că este un amendament temporar. De la 1 ianuarie 2021 se va reveni la normal, dacă IFAB și FIFA nu iau decizia extinderii perioadei.

"Decizia implementării acestei modificări de regulament va aparține fiecărui organizator de competiție în parte", se anunță pe site-ul FRF. Este totuși de așteptat ca echipele din Liga 1 să le permită antrenorilor să facă cinci schimbări în fiecare partidă.

Meciurile din campionatul României ar trebui să se reia în luna iunie. Planul pe care LPF și FRF vor să-l pună în aplicare, pentru ca sezonul să ajungă la final, presupune ca echipele să stea în izolare până atunci.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
4
iul.
22:25
Gabriel Tamaş, replică virală: „Nici când eram mic nu am băut apă plată!”
4
iul.
22:09
Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a „distrus-o” pe Badosa: „S-a plimbat năucită pe teren, aştepta să piardă!”
4
iul.
22:07
Răzvan Lucescu, anunţ şoc! Antrenorul lui PAOK e cu gândul la retragere: „Îmbătrânesc şi mă gândesc serios să mă opresc!”
4
iul.
21:52
VIDEONana Boateng, pregătit înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Toţi suntem gata”
4
iul.
21:50
VIDEODan Petrescu, discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Putem să şi pierdem!” „Bursucul” a făcut iar praf fotbalul românesc: „Uităm unde suntem!”
4
iul.
21:39
VideoBănel Nicoliţă, amintiri senzaţionale înainte să facă show la Splash! Dialog fabulos cu fraţii săi: „‘Aruncă-te!’ / ‘Nu, nu mă arunc!'”
4
iul.
21:00
Wimbledon 2022 | Simona Halep, lăudată în presa internaţională după prestaţia stelară cu Paula Badosa! Cifrele uluitoare ale campioanei noastre
4
iul.
20:50
Reacţii fabuloase după ce Simona Halep a „demolat-o” pe Badosa: „Nu s-a chinuit s-o bată!” / „E agresivă, mai bună pe iarbă decât pe zgură!”
4
iul.
20:40
Simona Halep – Amanda Anisimova, în sferturi la Wimbledon 2022. „Simo” conduce la duelurile directe
4
iul.
20:30
Simona Halep vrea să fie din nou „regină” la Wimbledon: „E o plăcere! Terenul este deosebit!”
Pe același subiect
Fotbal • 3 iul., 23:34
Gică Popescu, noi săgeţi către conducerea FRF: „Nu am fost plătit ca să fac consultanţă!”
Darius Olaru şi Ciprian Deac
Superliga • 30 iun., 23:50
Lupta la titlu în Liga 1, afacere în doi! Helmut Duckadam: ”Doar FCSB o poate opri pe CFR Cluj!”
Victor Becali a oferit detalii la microfonul AntenaSport
Fotbal intern • 30 iun., 21:26
Victor Becali, reacție savuroasă despre posibilul transfer al lui Dorin Rotariu la FCSB: ”Vine Pele?”
Close