Închide meniul

Italienii sunt revoltaţi, după înfrângerea cu Franţa U21 de la Cluj: „Ne-am întors în Evul Mediu”

Alex Masgras Publicat: 23 iunie 2023, 9:52

Reclamă
Italienii sunt revoltaţi, după înfrângerea cu Franţa U21 de la Cluj: „Ne-am întors în Evul Mediu

EURO 2023 U21

Jucătorii Italiei, după Franţa U21 - Italia U21 / ProfiMedia

Italienii sunt revoltaţi, după înfrângerea cu Franţa U21 de la Cluj. Franţa şi Italia s-au întâlnit pe Cluj Arena într-o partidă câştigată de formaţia de tineret a „cocoşului galic”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai bună partidă de până acum de la Campionatul European U21 a fost umbrită de discuţiile legate de arbitraj. La turneul final organizat de Georgia şi România nu există nici VAR, nici goal-line technology.

Italienii sunt revoltaţi, după înfrângerea cu Franţa U21 de la Cluj: „Ne-am întors în Evul Mediu”

Francezii s-au impus cu 2-1 graţie golurilor marcate de Kalimuendo şi în Barcola în minutele 36, respectiv 63. Singurul gol al italienilor a venit în minutul 36, atnci când Pellegri a înscris cu capul din centrarea lui Tonali.

Italienii au avut mai multe şanse de a restabili egalitatea, cea mai importantă în minutul 90+2, atunci când Bellanova a trimis cu capul. Mingea a lovit bara, după care a fost respinsă de Lukeba, dar balonul a părut că a trecut linia porţii. Mai mult, italienii acuză că francezul a scos mingea din poartă cu mâna.

Din cauza faptului că nu există VAR sau goal-line technology, scorul a rămas 2-1 pentru francezi. La finalul partidei, italienii au criticat arbitrajul, iar gazzetta.it a titrat: „Fără tehnologie ne întoarcem în Evul Mediu”.

Reclamă

Carlo Garganese, un jurnalist italian, a scos în evidenţă alte erori de arbitraj împotriva Italiei U21 şi a avut un discurs dur la finalul partidei. Garganese a menţionat un penalty neacordat la henţul făcut de Kalulu în minutul 51 şi la un fault în atac al francezilor la al doilea gol:

„Italia ar trebui să plece de la EURO 2023. Fără tehnologie, ruşine UEFA. Este una dintre cele mai mari hoţii din istoria fotbalului. Îmi pare rău, asta nu este incompetenţă”, a scris Garganese pe Twitter.

Dacă Franţa s-a impus în faţa Italiei, scor 2-1, în cealaltă partidă din Grupa D, care s-a disputat tot la Cluj, dar pe stadionul celor de la CFR Cluj, Elveţia a învins Norvegia cu 2-1.

Reclamă 4 / 0/3

Emil Săndoi, bulversat după România U21 – Spania U21 0-3

Emil Săndoi a reacționat după România U21 – Spania U21 0-3. Echipa națională U21 a pierdut prima partidă din cadrul Campionatului European U21 în fața Spaniei, cu scorul de 0-3. Starurile ibericilor au dominat copios în meciul care s-a jucat pe Stadionul Steaua din Ghencea. În faţa a aproximativ 21.000 de suporteri, jucătorii lui Emil Săndoi au avut mari dificultăţi.

„Ne doream și ne așteptam la mai mult. Sunt puțin îngrijorat. Am avut lipsă de personalitate, am avut mingea în posesie la primele două goluri. Ne-am grăbit, nu am avut control în anumite momente. Spania e o super echipă, a demonstrat asta astăzi.

În prima repriză și noi am ajuns aproape de poartă, dar din punct de vedere defensiv au închis bine culoarele. Dintr-o acțiune de contra-atac am primit primul gol. Am pierdut foarte ușor, dar Spania a demonstrat că e mai bună. A fost o presiune mare pe jucători. Poate și faptul că nu am jucat meciuri oficiale a fost o problemă. Trebuie să le ridicăm moralul jucătorilor, este un duș rece, dar peste 3 zile ne așteaptă o partidă care va fi și ea deosebit de grea.

Problema a fost această teamă pe care am avut-o în jocul de astăzi, atunci când a venit mingea la jucători, în unele situații de contra-atac, am luat cele mai proaste decizii”, a spus Emil Săndoi, la finalul partidei, pentru tvr.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
Vezi toate știrile
Citește și