Închide meniul

Jucătorul român care a ratat incredibil șansa să debuteze în Premier League. „El m-a făcut să plec!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 decembrie 2021, 17:09

Jucătorul român care a ratat incredibil șansa să debuteze în Premier League. „El m-a făcut să plec!

Alex Dobre a fost la un pas să debuteze în Premier League

Profimedia

Alex Dobre a ajuns la Bournemouth în 2016, când avea doar 18 ani, de la școala de fotbal FC Viitorul Mihai Georgescu. În ianuarie 2020, când Bournemouth era încă în Premier League, Dobre a stabilit cu Eddie Howe să plece împrumut la Wigan Atheltic, în Championiship. Jucătorul român crede că acea mutarea i-a distrus orice șansă să debuteze în cel mai bogat campionat al lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a ratat Alex Dobre debutul în Premier League

„Dacă nu făceam împrumutul la Wigan, aveam șanse foarte mari să debutez în Premier League. Antrenorul mi-a spus că voi debuta dacă rămân, dar am stabilit cu el că important pentru mine e să joc.

Am spus așa: ‘De ce să am doar debutul în Premier League, să joc 10-15 minute, când probabilitatea de a te face remarcat e redusă?’ Am considerat că e mai bine să merg în Championship, să joc constant, iar apoi poate voi fi luat în calcul la Bournemouth. Inițial n-am vrut să plec, am crezut în șansa mea și în ce pot face eu.

Eu mă bazam pe faptul că impresionez la antrenamente, vedeam că mă apreciază antrenorul, marcam în Premier League Cup, competiție la care venea și Eddie Howe. El m-a făcut să plec la Wigan în noaptea aia prin ceea ce mi-a spus. Am avut foarte mare încredere în el, iar ca să-i demonstrez că nu sunt încăpățânat am zis să accept sfatul lui”, a povestit Alex Dobre, potrivit sport.ro.

Alex Dobre a fost la Bournemouth în perioada 2016-2020. În august 2020, românul a fost vândut în liga a doua din Franța, la Dijon, pentru un milion de euro. Cât timp s-a aflat în Anglia, Dobre a fost împrumutat la mai multe echipe din ligile inferioare, precum Bury FC, Rochdale și Yeovil Town.

Reclamă

La Dijon, Dobre a bifat 13 meciuri în acest sezon din Ligue 2, reușind să marcheze trei goluri și să ofere două pase de gol. Românul este cotat la un milion de euro, potrivit transfermarkt.com.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:45 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și