Închide meniul

10 statistici interesante despre meciurile din El Clasico. Cine a obținut mai multe victorii dintre Real Madrid și Barcelona

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 octombrie 2022, 11:56

10 statistici interesante despre meciurile din El Clasico. Cine a obținut mai multe victorii dintre Real Madrid și Barcelona

10 statistici interesante despre El Clasico

Jucătorii de la Real Madrid și Barcelona, în timpul unui El Clasico / Profimedia

Barcelona și Real Madrid se întâlnesc pentru a 185-a oară în istoria meciurilor din La Liga, în acest weekend, iar as.ro prezintă câteva statistici interesante despre El Clasico, cel mai tare duel din calendarul fotbalului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid și Barcelona sunt două dintre cele mai mari cluburi din fotbalul mondial. Rivalitatea lor este considerată una dintre cele mai mari din sport, nu doar din fotbal. Se întâlnesc pentru a 185-a oară în La Liga, duminică aceasta, pe Santiago Bernabeu.

10 statistici interesante despre meciurile dintre El Clasico

Real Madrid are mai multe succese în campionat împotriva rivalilor catalani, 76-73. Însă, după victoria cu 4-0 din martie 2022, Barcelona are șansa de a câștiga două meciuri succesive împotriva lui Real Madrid în La Liga, pentru prima dată din martie 2019, când la conducerea clubului era Ernesto Valverde. De asemenea, catalanii pot bifa două victorii la rând împotriva rivalilor, fără să primească gol, pentru prima dată în ultimii 12 ani, de pe vremea lui Pep Guardiola, scrie theanalyst.com.

În mod uimitor, în ciuda faptului că s-au întâlnit deja de 184 de ori în competiție, ambele cluburi au marcat exact același număr de goluri în derby-urile din La Liga (295). Victoria Barcelonei cu 4-0 în sezonul trecut a fost cea care a echilibrat balanța. Acum, ambele echipe sunt la cinci reușite distanță de borna celor 300 de goluri.

Niciun club nu a avut mai mult succes în istoria La Liga de la începutul competiției, în 1929, decât Barcelona și Real Madrid. De fapt, alături de Athletic Bilbao, rivalii din El Clasico sunt singurele cluburi care nu au retrogradat niciodată din prima ligă din Spania. Este al 92-lea sezon care le regăsește în eșalonul de elită.

Reclamă

Real Madrid și Barcelona domină fotbalul spaniol

Real Madrid (59,9%) și Barcelona (57,8%) sunt singurele două cluburi din La Liga care au o rată de victorii mai mare de 50%. Ambele echipe au câștigat mult mai multe meciuri în competiție decât oricare alt adversar. În noiembrie 2021,, Real chiar a devenit primul club care a depășit 1750 de victorii în La Liga.

Deloc surprinzător, atât Real Madrid (35), cât și Barcelona (26) au câștigat cele mai multe titluri în La Liga de la începutul competiției. În total, cele 61 de titluri ale lor reprezintă 67% din toate coroanele de campioană care s-au acordat vreodată în Spania. Singura echipă care se apropie de cei doi „coloși” este Atlético Madrid, cu 11 titluri.

16 din ultimele 18 campanii din La Liga au fost câștigate fie de Real Madrid (șase), fie de Barcelona (10), Atlético Madrid reușind să opreasca hegemonia rivalilor doar de două ori în această perioadă (2013-14 și 2020-21).

Reclamă 4 / 0/3

Ultima dată când Barcelona a încheiat un sezon cu mai multe titluri în La Liga decât Real Madrid a fost în 1960-61 – Realul tocmai câștigase al șaptelea titlu, în timp ce Barcelona avea opt. De atunci, clubul catalan nu a reușit niciodată să ajungă la numărul de trofee ale rivalilor de pe Santiago Bernabeu.

Când s-au aflat ultima dată Real Madrid și Barcelona la egalitate înainte de El Clasico

Cu toate acestea, de când regula celor trei puncte pentru o victorie a intrat în vigoare în Spania, în 1995-96, Barcelona a terminat cu mai multe puncte în La Liga decât Real Madrid în 15 sezoane.

Avantajul de 13 puncte al Realului față de Barcelona, în sezonul trecut, a fost cel mai mare diferență de puncte dintre cele două echipe din 2007-08, când Real a câștigat titlul în fața vicecampioanei Villarreal, iar Barcelona a terminat la 18 puncte în urmă, pe locul trei.

În prezent, Real Madrid și Barcelona se află pe primele două locuri în La Liga după opt meciuri, la egalitate de puncte, 20 pentru fiecare. Ultima dată când s-au aflat la egalitate înainte de un El Clasico a fost în sezonul 2020-2021, când s-au întâlnit în etapa a șaptea, și aveau ambele câte 13 puncte.

Recomandări
  • 10 statistici interesante despre meciurile dintre El Clasico
  • Cine a obținut mai multe victorii dintre Real Madrid și Barcelona

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și