Închide meniul

Andres Iniesta a rupt tăcerea despre Balonul de Aur câştigat de Lionel Messi în faţa lui, în 2010. Iniesta fusese eroul Spaniei

Dan Roșu Publicat: 9 octombrie 2024, 8:51

Reclamă
Andres Iniesta a rupt tăcerea despre Balonul de Aur câştigat de Lionel Messi în faţa lui, în 2010. Iniesta fusese eroul Spaniei

Andres Iniesta a rupt tăcerea despre Balonul de Aur câştigat de Lionel Messi în faţa lui, în 2010

Andres Iniesta, Lionel Messi şi Xavi, înainte de gala Balonului de Aur 2010 - Getty Images

Andres Iniesta a vorbit despre Balonul de Aur câştigat de Lionel Messi în faţa lui, în 2010. A fost anul în care trei jucători ai Barcelonei au ocupat podiumul, Xavi fiind pe poziţia a treia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La acea vreme, mulţi fani considerau că Iniesta ar fi meritat prestigiosul trofeu, ţinând cont de evoluţia sa de la Campionatul Mondial din Afric de Sud, acolo unde a marcat şi golul din finala cu Olanda, care i-a adus Spaniei singurul titlu mondial din istorie.

Totuşi, Iniesta a declarat, plin de fair-play, aşa cum a fost şi în viaţa de jucător, că performanţa de a avea 3 jucători de la aceeaşi echipă pe podiumul de la Balonul de Aur e ceea ce contează cel mai mult.

Andres Iniesta a rupt tăcerea despre Balonul de Aur câştigat de Lionel Messi în faţa lui

„Imaginea cu Xavi, Leo şi cu mine pe podium este mai mare decât ideea de a fi câştigat trofeul în sine. 3 de la aceeaşi echipă pe podium e cel mai mare premiu, nu cine a câştigat trofeul.

Mândria nu e pentru titlurile pe care le-am câştigat, ci pentru că am câştigat afecţiunea tuturor oamenilor”, a spus Iniesta, la momentul retragerii din fotbal, la vârsta de 40 de ani.

Reclamă
Reclamă

În 2010, Messi câştiga Balonul de Aur, cu 22.65% dintre voturi. Iniesta termina pe locul 2, cu 17.36%, iar podiumul era completat de Xavi, cu 16.48% dintre voturi.

În sezonul 2010-2011 din La Liga, Andres Iniesta a fost aplaudat pe toate stadioanele din Spania, pentru golul din finala Mondialului, inclusiv pe arenele rivalelor Real Madrid, Atletico Madrid şi Espanyol. Ultimii au avut un motiv în plus, ţinând cont că Iniesta i-a dedicat reuşita fostului jucător de la Espanyol, Dani Jarque, care a murit la doar 26 de ani, din cauza unui infarct.

Mesajul superb al rivalei Real Madrid pentru Andres Iniesta

Mesajul superb al rivalei Real Madrid pentru Andres Iniesta a venit după ce fostul star al Barcelonei şi al naţionalei Spaniei şi-a anunţat retragerea din fotbal, la 40 de ani.

Reclamă

„Înainte de anunţul retragerii lui Andres Iniesta din cariera de jucător profesionist, clubul Real Madrid, preşedintele şi directorii doresc să îşi arate recunoştinţa, admiraţia şi afecţiunea pentru una dintre marile legende ale fotbalului spaniol şi mondial.

Andres Iniesta a contribuit cu valorile sale la ridicarea acestui sport, pe lângă mulţimea de trofee pe care le-a câştigat în carieră. Golul său emblematic din finala Cupei Mondiale va rămâne pentru totdeauna în memoria tuturor fanilor spanioli.

Real Madrid îi doreşte mult noroc în noua etapă a vieţii sale”, se arată în comunicatul emis de marea rivală a Barcelonei.

Andres Iniesta a câştigat alături de Barcelona 9 titluri în La Liga, 4 Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor. Alături de Furia Roja, Andres şi-a adjudecat două titluri europene şi unul mondial.

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:58

Gică Popescu împlinește 57 de ani: „Starea mea fizică este net inferioră vârstei!”. Cum își va sărbători ziua de naștere „Baciul”

10:56

Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă

10:19

„Nu ştie nimic!” Gigi Becali, avertizat după ce a anunţat transferurile lui Louis Munteanu şi Nicolae Stanciu la FCSB

10:04

„Nu are viaţă, ar putea avea o criză!” Prin ce trece Kylian Mbappe, după transferul răsunător la Real Madrid

9:48

Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool

9:46

Pep Guardiola, tot mai aproape de a pleca de la Manchester City! Cel mai important om din club renunță la proiectul șeicilor

1 FotoFlorinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul 2 Jucătorul dorit de Gigi Becali, exclus din lotul lui FCU Craiova! Adrian Mititelu, decizie fermă 3 Probleme pentru Alexandru Mitriţă la echipa naţională! Motivul pentru care a părăsit antrenamentul mai devreme 4 FotoFlorin Bratu, apariţie rară alături de soţia lui! Cât de frumoasă e Andreea, femeia cu care e căsătorit de mai bine de 20 de ani 5 Motivele pentru care Daniel Bîrligea nu a fost convocat la echipa naţională: „Mircea Lucescu a înţeles care e prioritatea!” 6 „Dacă era altul, era dat afară deja!” Reacţia grecilor, după ce Răzvan Lucescu l-a „ameninţat” pe Savvidis cu plecarea de la PAOK
Citește și