Închide meniul

Barcelona, acuzată că a plătit 1,4 milioane de euro unui fost vicepreşedinte al arbitrilor! Reacţia oficială a catalanilor

Viviana Moraru Publicat: 15 februarie 2023, 21:24

Reclamă
Barcelona, acuzată că a plătit 1,4 milioane de euro unui fost vicepreşedinte al arbitrilor! Reacţia oficială a catalanilor

Barcelona, acuzată că a plătit 1,4 milioane de euro unui fost oficial al arbitrilor

Barcelona/ Hepta

Barcelona este acuzată că a plătit suma colosală de 1,4 milioane de euro către un fost vicepreşedinte al arbitrilor din Spania! Această sumă ar fi fost virată în conturile lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost vicepreşedinte al comisie centralilor, în perioada 2016 – 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La scurt timp după declanşarea scandalului în presa internaţională, clubul catalan a emis un comunicat oficial prin care se apară faţă de acuzaţiile aduse.

Barcelona, acuzată că a plătit 1,4 milioane de euro unui fost vicepreşedinte al arbitrilor

Barcelona ar fi plătit suma de 1,4 milioane de euro fostului vicepreşedinte al comisiei arbitrilor din Spania, prin intermediul societăţii acestuia, DASNIL 95, susţin As şi Cadena SER, citate de L’Equipe.

Clubul catalan ar fi plătit firmei peste 500.000 de euro în 2016 şi 2017 şi peste 300.000 de euro în 2018. În 2019, societatea a avut o cifră de afaceri de doar puţin peste 7.000 de euro. Informaţia a apărut în presă după un control fiscal care a vizat nereguli din perioada 2016-2018.

Josep Maria Bartomeu, preşedintele de atunci al clubului, afirmă că rapoartele existau din 2003 şi că plăţile au încetat în 2018, dată care coincide cu plecarea lui Enriquez Negreira din comisia arbitrilor.

Reclamă

Enriquez Negreira s-a apărat afirmând că munca sa consta în consilierea jucătorilor de la FC Barcelona, în special în privinţa comportamentului pe care aceştia trebuie să îl aibă faţă de arbitri. El a menţionat că “totul a fost neutru”, deşi a colaborat exclusiv cu FC Barcelona, anunţă news.ro.

Comunicatul oficial emis de Barcelona

Oficialii Barcelonei au transmis faptul că nu există nereguli asupra sumelor trimise către Enrique Negreira, şi că totul s-a rezumat doar la furnizarea de informaţii despre tineri jucători de la alte cluburi din Spania.

„În trecut, Barcelona a apelat la serviciile unui consultant extern, care a furnizat secretariatului tehnic al clubului rapoarte, în format video, asupra jucătorilor tineri din alte cluburi spaniole.

Reclamă 4 / 0/3

În plus, relația cu acel furnizor s-a extins la rapoartele tehnice legate de profesionalismul arbitrajului, pentru a veni ca o completare la cerințele staffului tehnic de la prima echipă și de la a doua echipă.

Aceasta este o practică obișnuită pentru a completa informațiile cerute de staffurile tehnice, este o practică comună printre cluburile profesioniste din fotbal. Aceste tipuri de servicii externalizate sunt acum de competența unui profesionist care lucrează pentru Departamentul de Fotbal.

Barcelonei îi pare rău că aceste informații au fost lansate exact când echipa a ajuns la cea mai bună formă din sezon. FC Barcelona va lua măsuri legale împotriva celor care încearcă să terfelească imaginea clubului cu posibile insinuări împotriva bunei reputații”, se arată în comunicatul oficial al clubului catalan.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și