Închide meniul

Cine e Marc Guiu, eroul de 17 ani de la FC Barcelona! A intrat în istoria catalanilor la debutul pentru echipa lui Xavi

Alex Ioniță Publicat: 23 octombrie 2023, 8:28

Reclamă
Cine e Marc Guiu, eroul de 17 ani de la FC Barcelona! A intrat în istoria catalanilor la debutul pentru echipa lui Xavi

Cine e Marc Guiu, eroul de 17 ani de la FC Barcelona

Marc Guiu, la debutul pentru FC Barcelona / Profimedia

Cine e Marc Guiu, eroul de 17 ani de la FC Barcelona.  Tânărul fotbalist a debutat în tricoul formației „blaugrana” la meciul cu Athletic Bilbao, ultima partidă a catalanilor înainte de „El Clasico”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocașul a fost introdus în teren în minutul 79 al partidei menționate anterior și și-a demonstrat rapid calitățile. Acesta a marcat la doar 37 de secunde de la momentul în care a intrat în teren, spre bucuria fanilor catalani. Astfel, acesta i-a adus victoria echipei pregătite de Xavi, care s-a impus în fața celor de la Bilbao cu scorul de 1-0.

Cine e Marc Guiu, eroul de 17 ani de la FC Barcelona! Reacția lui Xavi, după debutul tânărului fotbalist

La finalul partidei, tehnicianul celor de la FC Barcelona, Xavi, a analizat evoluția atacantului, care a dus-o pe Barcelona la doar un punct de liderul Real Madrid, înainte de „El Clasico”, care va avea loc sâmbătă, de la ora 17:45:

„Are un simț al porții extraordinar, e foarte talentat, îmi place de Marc enorm. Având în vedere că ne confruntăm cu atât de multe accidentări, sunt fericit că există atât de mulți fotbaliști talentați pe care îi pot promova la prima echipă și care ne pot ajuta”, a spus Xavi, despre tânărul jucător, potrivit site-ului oficial al FC Barcelona.

După ce a reușit să obțină cele 3 puncte pentru echipa sa, Guiu a intrat în istoria grupării din Catalunia. Acesta a devenit jucătorul care a marcat cel mai rapid gol la debutul pentru FC Barcelona.

Reclamă

Marc Guiu este un produs al academiei de la FC Barcelona. Acesta s-a născut în anul 2006 și a adunat, până la meciul cu Athletic Bilbao, partide doar pentru echipele de juniori ale grupării catalane. De asemenea, a fost utilizat în partidele de UEFA Youth league ale Barcelonei, acolo unde a marcat de 2 ori în toate cele 7 meciuri jucate pe parcursul a două sezoane.

Totodată, este un component al echipei naționale U17 a Spaniei, selecționată pentru care a adunat 12 meciuri în care a marcat 8 goluri, de la debutul din luna ianuarie a acestui an.  După evoluția din partida cu Athletic Bilbao este de așteptat ca tânărul fotbalist să intre în atenția reprezentanților din cadrul primei reprezentative a echipei naționale Iberice.

Lamine Yamal şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona. Catalanii nu vor să îl piardă pe tânărul jucător

Oficialii grupării blaugrana l-au răsplătit pe Lamine Yamal cu o prelungire a contractului până în vara anului 2026. De asemenea, aceștia i-au pus o clauză de reziliere de un miliard de euro, o sumă astronomică pentru orice fotbalist din lume!

Reclamă 4 / 0/3

În acest sezon, Yamal a devenit cel mai tânăr fotbalist care a fost titular într-un meci pentru FC Barcelona, la doar 16 ani și 38 de zile. De asemenea, tot în acest sezon, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria echipei naționale a Spaniei, grație reușitei din meciul cu Georgia.

La doar 16 ani, spaniolul este cotat la suma de 25 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În momentul de față, este cel mai sump jucător născut în anul 2007. Pe locul al 2-lea se clasează croatul Luka Vuskovic, fundaș legitimat la Haijduk Split, care valorează suma de 6 milioane de euro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și