Închide meniul

Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 aprilie 2024, 18:35

Reclamă
Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou

Deciziile finale luate de Xavi

Xavi, Deco şi Joan Laporta / Colaj Profimediaimages

S-au aflat care sunt deciziile finale luate de Xavi, după anunţul că va continua pe banca Barcelonei. Antrenorul în vârstă de 44 de ani a acceptat să rămână doar după ce i s-au făcut mai multe promisiuni că echipa se va întări pentru a se lupta cu şanse reale la titlul din La Liga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Xavi, Joan Laporta şi directorul sportiv Deco au făcut planul pentru perioada de mercato şi au creionat lotul pentru noua ediţie de campionat. Au stabilit principalele ţinte, dar şi jucătorii de care se vor despărţi.

Deciziile finale luate de Xavi, după ce a acceptat să rămână la Barcelona

Jurnaliştii catalani de la mundodeportivo.com au prezentat, pe larg, deciziile luate de Xavi. S-au luat hotărârile finale cu nouă jucători.

1. Joao Cancelo este dorit pentru încă un sezon la Barcelona, sub formă de împrumut. Se poartă negocieri cu Manchester City, dar englezii îşi doresc un transfer definitiv. Cotat la 30 de milioane, fundaşul portughez a fost titular în 24 de meciuri din această ediţie a campionatului Spaniei. Contractul lui Cancelo cu „cetăţenii” expiră în 2027.

2. Xavi l-ar dori în continuare şi pe Joao Felix, dar tot sub formă de împrumut de la Atletico. Totuşi, nu îi poate garanta că va fi jucător de bază la Barcelona. Madrilenii vor o sumă de transfer, prin urmare sunt şanse mici ca atacantul de 24 de ani să rămână pe Camp Nou.

Reclamă

3. Se încearcă păstrarea lui Ronald Araujo. Fundaşul central este titular de drept la Barcelona, dar Bayern încearcă să îl aducă în Bundesliga. Xavi le-a transmis şefilor clubului că uruguayanul este netransferabil!

4. Antrenorul Barcelonei îşi doreşte ca şi un alt fundaş central, Inigo Martinez, să mai rămână un an la gruparea blaugrana.

5. Marcos Alonso rămâne liber de contract în această vară. Fundaşului stânga i s-ar propune o nouă înţelegere.

Reclamă 4 / 0/3

6. Mijlocaşul defensiv Oriol Romeu, adus în vara anului trecut pentru 3.4 milioane de euro, îşi doreşte să adune mai multe minute în tricoul Barcelonei. Dacă nu va primi confirmări că Xavi se va baza mai mult pe el, ar putea să revină la Girona. La Girona este dorit şi Sergi Roberto, liber de contract, dar Xavi insistă pentru păstrarea fundaşului de 32 de ani.

7. Se aşteaptă şi răspunsul lui Frenkie de Jong. Xavi şi-ar dori ca mijlocaşul să rămână la Barcelona, dar acesta nu duce lipsă de oferte.

8. Atacantul brazilian de 19 ani, Vitor Roque, rămâne o variantă de rezervă pentru Robert Lewandowski. Sursa citată anterior anunţă că sud-americanul va pleca sub formă de împrumut doar dacă va cere asta. A fost de numai două ori titular şi a înscris 2 goluri în La Liga.

Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona

La finalul lunii ianuarie, după o înfrângere pe teren propriu cu Villarreal, scor 3-5, Xavi a anunţat că pleacă de la echipă la finalul acestui sezon, chiar dacă el are contract până în 2025.

Xavi a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, de ce a ales să rămână la FC Barcelona.

Ştiţi că sunt un mare fan al Barcelonei şi întotdeauna încerc să dau tot ce am mai bun pentru club. Cel mai important lucru este să mă gândesc la entitate. Când ne-am întâlnit cu preşedintele, mi-am pus poziţia la dispoziţia lui, dar am găsit o mare încredere din partea preşedintelui, a comunităţii sportive şi a întregului consiliu de administraţie. Complicitatea jucătorilor a fost foarte importantă, ei m-au făcut să înţeleg că acest proiect trebuie să continue, este un proiect câştigător.

De asemenea, m-au făcut să înţeleg că trebuie să continui cu forţă şi capacitate. La fel şi personalul. Mă gândesc la ce este mai bine pentru club. În ianuarie, mă gândeam că ar fi mai bine să plec, dar acum văd lucrurile altfel. Sunt foarte recunoscător, cred că a fost cea mai bună decizie”, a spus el, potrivit news.ro.

Reclamă

Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:12 „Are clauză de 5.000.000!” Gigi Becali îl poate pierde și pe Darius Olaru! Giovanni Becali a făcut anunțul 15:52 Connor Bedard, noua stea din NHL, va străluci la Campionatul Mondial de hochei (10-26 mai, AntenaPLAY) 15:34 PSG – Borussia Dortmund LIVE TEXT, ora 22:00. Prima finalistă a Ligii Campionilor se va stabili la Paris 15:15 Neluţu Varga a anunţat că CFR Cluj are un nou preşedinte: „Va avea puteri depline!” Lovitură de proporţii dată de ardeleni 14:05 „Se face de râsul curcilor!” Giovanni Becali, despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid: „Voi nu sunteţi sănătoşi la cap” 13:36 Anunţul radical făcut de Mircea Lucescu în ziua întâlnirii cu Dan Şucu şi George Copos 13:05 Gabi Balint, mesaj genial la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor: „Am adus-o cu armata!” 12:43 Haniel Langaro a semnat cu CS Dinamo! Dublul câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona va juca în România în următorii 2 ani 12:21 Întâlnire Mircea Lucescu – Dan Şucu – George Copos pentru a-l convinge pe „Il Luce” să vină la Rapid 11:52 Andrea Compagno l-a pulverizat pe Mihai Stoica: „Nu ştiu cine este acest personaj!” Afirmaţii explozive ale atacantului italian Vezi toate știrile
Citește și