Închide meniul

Gerard Pique, implicat într-un scandal de corupție! Ce acuzații i se aduc jucătorului Barcelonei

Alexandru Ivan Publicat: 18 aprilie 2022, 18:15

Gerard Pique, implicat într-un scandal de corupție! Ce acuzații i se aduc jucătorului Barcelonei

Gerard Pique e foarte implicat în lumea afacerilor

Profimedia

  • Gerard Pique, implicat într-un scandal de corupție
  • Ce acuzații i se aduc jucătorului Barcelonei

Publicaţia El Confidencial a dat publicităţii o serie de documente şi înregistrări ale unor convorbiri între jucătorul Barcelonei Gerard Pique şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal Luis Rubiales, legate de organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită. Pique este cunoscut nu numai de pe terenul de fotbal, ci şi pentru implicarea lui în organizarea unor competiţii sportive, cum ar fi Cupa Davis, prin intermediul firmei sale Kosmos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform înregistrărilor şi documentelor deţinute de sursa citată, Pique şi Rubiales au colaborat pentru a face presiuni asupra autorităţilor din Arabia Saudită de a plăti suma de 24 de milioane de euro drept comision pentru a găzdui Supercupa Spaniei în această ţară, conform news.ro.

Gerard Pique, implicat într-un scandal de corupție

El Confidecial mai arată că Rubiales a fost de acord să-i plătească lui Pique aproximativ 6 milioane de euro pentru această afacere şi a încercat să ascundă implicarea fundaşului Barcelonei în contracte şi înregistrări.

Reclamă

Pique l-a ajutat pe Rubiales să obţină acordul pentru mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, printr-un contract finalizat în 2019. La vremea respectivă, preşedintele Federației Spaniole de Fotbal confirmase că fundaşul a ajutat la iniţierea negocierilor, prin intermediul companiei Kosmos, la care este acţionar.

El Confidencial susţine că Pique şi Rubiales au fost în discuţii încă din 2018, jucătorul Barcelonei sugerând atunci ideea de a face din Supercupa Spaniei un turneu cu patru echipe, în care să se dispute o fază semifinală înainte de finală, pentru a creşte valoarea comercială.

Reclamă

Rubiales a fost de acord cu acest plan şi i-a dat lui Pique undă verde pentru a explora posibilii cumpărători pentru drepturile de televizare. În acelaşi timp, ideea iniţială era de a găzdui turneul fie pe Stadionul Santiago Bernabeu, fie pe Camp Nou, înainte de a se alege mutarea lui în Arabia Saudită.

Gerard Pique, dialog incredibil cu Luis Rubiales

Într-o conversaţie dintr-o înregistrare audio pe care El Confidencial o are, Rubiales îi spune lui Pique: „Geri! Felicitări. Şi nu pentru meciul tău grozav de ieri sau pentru golul tău. Este trecut de ora 12.00, ceea ce înseamnă că acordul cu Arabia Saudită a fost semnat. Mulţumesc pentru tot. Sunt aici pentru orice ai nevoie. O îmbrăţişare mare. Ai grijă de tine.”

Mai multe dsicuţii sunt dezvăluite în publicaţia citată, în care Pique poate fi auzit convingându-l pe Rubiales să meargă mai departe cu proiectul atunci când avea îndoieli din cauza ofertei financiare propuse în august 2019. Afrimaţiile lui Pique din inregistrările audio sunt următoarele:

Reclamă 4 / 0/3

Uite Rubi! Dacă e o chestie de bani, Real Madrid ar accepta 8 milioane de euro. Poţi face 8 milioane de euro pentru Madrid şi 8 milioane de euro pentru Barca. Poţi face 2 milioane de euro şi 1 milion de euro pentru celelalte două. Iar federaţia ar putea rămâne cu 6 milioane de euro. Iar noi putem face presiuni asupra Arabiei Saudite pentru încă unul, două milioane de euro”, a spus Pique, în înregistrarea audio.

„Rubi, îţi înţeleg punctul de vedere. Dar gândeşte-te la asta. Dacă toată lumea vede că erai pe punctul de a o face, apoi te retragi, vor folosi acest lucru împotriva ta. Vor spune că nu mai mergi în Arabia Saudită pentru că ai fost prins. Eu m-aş gândi la asta”

„Ar arăta că nu ai făcut niciodată nimic greşit. Înţelegi? Şi sunt aceiaşi oameni. Cu acelaşi preţ, etc, etc. Şi poţi spune că nu ai greşit.”

Când a fost finalizat acordul cu Arabia Saudită, federaţia spaniolă de fotbal a primit garanţia unei plăţi de 40 de milioane de euro în fiecare an. În plus, salariul lui Rubiales a crescut şi el de mai multe ori.

Articolul mai precizează că Pique primeşte o plată netă de 4 milioane de euro pe an timp de şase ani, perioada de valabilitate a contractului, prin intermediul companiei sale Kosmos pentru implicarea în această afacere. Contractul prevede, de asemenea, că întrecerea poate fi anulată în orice moment dacă firma Kosmos nu-şi primeşte plăţile în timp util.

Înaintea primei ediţii a Supercupei din Arabia Saudită, care a avut loc în ianuarie 2020, Pique i-a transmis lui Rubiales: „Au spus că vor plăti mâine. Problema este că au spus că te vor plăti doar pe tine, dar… Nu ar avea sens dacă nu ne-ar plăti şi pe noi. Toţi trebuie să fim plătiţi. Dacă nu suntem, nu mergem. Am nevoie de sprijinul tău”.

Nici Pique şi nici Rubiales nu au comentat aceste dezvăluiri.

Reclamă

Supercupa Spaniei se joacă în Arabia Saudită de trei sezoane

Trei ediţii ale Supercupei Spaniei s-au disputat până în prezent în Arabia Saudită. Organizarea competiţiei în Arabia Saudită a fost aspru criticată din cauza tratamentului la care sunt supuse femeile în această ţară.

Aceste dezvăluiri ar putea fi legate de un incident recent care a avut loc Federaţia Spaniolă de Fotbal. Forul a anunţat, joi, că a fost ţinta unui atac cibernetic. S-au furat documente, conversaţii şi înregistrări audio private aparţinându-le preşedintelui Luis Rubiales şi secretarului general Andreu Camps, a precizat forul spaniol.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Fotbal • 27 mart., 18:20
FOTO
Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona
Extra • 17 mart., 16:37
FOTO
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona! Frumoasa sa soție a postat imaginea care a surprins pe toată lumea
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:38
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League. Mbappe și vedetele lui Xavi, gata de spectacol
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”