Închide meniul

Justiția spaniolă a acuzat oficial Barcelona că a cumpărat arbitri. Doi foşti preşedinţi, luați în vizor

Alexandru Ivan Publicat: 10 martie 2023, 20:19

Justiția spaniolă a acuzat oficial Barcelona că a cumpărat arbitri. Doi foşti preşedinţi, luați în vizor

Barcelona, implicată într-un scandal de corupție

Fanii Barcelonei / Profimedia

  • Probleme pentru Barcelona
  • Catalanii, acuzați de corupție

Justiția spaniolă a acuzat oficial clubul Barcelona că a cumpărat arbitri, în perioada 1994 – 2018, pentru a beneficia de decizii favorabile în timpul meciurilor. În vizorul autorităților sunt doi foști președinți ai clubului, Josep Bartomeu și Sandro Rosell, dar și fostul șef al arbitrilor din Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FC Barcelona și Josep Bartomeu și Sandro Rosell sunt acuzați de „corupţie”, „încălcare a încrederii” şi „înregistrări comerciale false” în cazul plăţilor suspecte de bani de la echipa catalană către Jose Maria Enriquez Negreira, fost conducător al arbitrajului spaniol, de asemenea urmărit penal.

Justiția spaniolă a acuzat oficial clubul Barcelona că a cumpărat arbitri

Aceste proceduri, decise de procuratura din Barcelona, ​​vizează clubul FC Barcelona ca persoană juridică, precum şi pe Josep Maria Bartomeu, preşedinte al grupării catalane între 2014 şi 2020, şi Sandro Rosell, preşedintele clubului FC Barcelona între 2010 şi 2014. Oscar Grau şi Albert Soler, membri ai fostei echipe de conducere a lui Bartomeu, sunt de asemenea urmăriţi penal.

Reclamă

Sesizat de organele fiscale cu privire la posibile nereguli în plata impozitelor de către o companie aparţinând lui Enriquez Negreira, procuratura deschisese o anchetă prealabilă în primăvara anului 2022 pentru a verifica motivul şi cadrul în care s-au făcut aceste plăţi.

„FC Barcelona a obţinut şi menţinut un acord verbal strict confidenţial cu José Maria Enriquez Negreira, astfel încât, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului Tehnic de Arbitraj (CTA) şi în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă desfăşoară acţiuni care tind să avantajeze clubul FC Barcelona în luarea unor decizii de către arbitri”, a explicat procuratura.

Reclamă

Actualul președinte, Joan Laporta, a negat implicarea Barcelonei în scandalul de corupție

„Barça nu a cumpărat niciodată arbitri şi nu a avut niciodată intenţia de a cumpăra vreunul, să fie clar”, a asigurat marţi actualul preşedinte al FC Barcelona, ​​Joan Laporta, în cadrul unei conferinţe de presă. Un mesaj în concordanţă cu cel al lui Maria Enriquez Negreira, care neagă orice favoruri făcute Barcelonei.

La nivel sportiv, FC Barcelona nu riscă nimic, cel puţin în Spania: faptele, vechi de peste cinci ani, sunt într-adevăr considerate prescrise, potrivit preşedintelui LaLiga Javier Tebas. UEFA şi FIFA nu şi-au făcut cunoscută poziţia.

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al CTA între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona
Extra • 17 mart., 16:37
FOTO
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona! Frumoasa sa soție a postat imaginea care a surprins pe toată lumea
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:38
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League. Mbappe și vedetele lui Xavi, gata de spectacol
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli
Liga Campionilor • 12 mart., 23:25
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League