Închide meniul

Karim Benzema l-a surclasat pe Cristiano Ronaldo! Performanța reușită în Barcelona – Real Madrid 0-4

Dan Roșu Publicat: 6 aprilie 2023, 8:25

Reclamă

Karim Benzema l-a surclasat pe Cristiano Ronaldo, după Barcelona – Real Madrid 0-4, meci care a adus calificarea galacticilor în finala Cupei Spaniei. Francezul a reușit un hat-trick de senzație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Karim este doar al doilea jucător din istoria lui Real Madrid care reușește o triplă pe Camp Nou. Primul a fost marele Ferenc Puskas, pe 27 ianuarie 1963, cu nu mai puțin de 60 de ani în urmă.

Karim Benzema l-a surclasat pe Cristiano Ronaldo

Totuși, Benzema mai are până să îl ajungă din urmă pe Cristiano, atunci când vine vorba de totalul golurilor înscrise împotriva catalanilor. Portughezul și-a trecut în cont 20, fiind urmat la acest capitol de Alfredo Di Stefano (18) și de Hugo Sanchez (17). Francezul a ajuns la cota 15.

Benzema a intrat pe lista jucătorilor care au izbutit un hat-trick pe Camp nou. Acolo îi regăsim pe Luis Aragones (1961), Puskas (1963), Kurbos (1984), Pena (1987), Baltazar (1989), Higuera (1994), Pantic (4, 1997), Shevchenko (1997), Forlan (2005) și Mbappe (2021).

Benzema este doar al doilea jucător care reușește un hat-trick și un assist într-un Clasico disputat în deplasare, după Lionel Messi (23 martie 2014, pe Santiago Bernabeu). Pe de altă parte, Real a reușit să transforme 32 din ultimele 33 de penalty-uri contra Barcelonei. Ultimul care a ratat a fost Emilio Butragueno, pe 8 iunie 1991.

Reclamă

Carlo Ancelotti: Benzema s-a întors

”Am fost mai buni la toate capitolele, atât pe partea ofensivă, cât și pe cea defensivă. Vinicius a reușit, a marcat, iar Benzema s-a întors. Azi a fost decisiv, așa cum este întotdeauna”, a comentat și Carlo Ancelotti, citat de Mundo Deportivo. 

Jucătorul cotat încă la 35 de milioane de euro a ajuns a fost implicat în 31 de goluri în cele 31 de meciuri pe care le-a disputat în acest sezon pentru Real Madrid. El a marcat 25 de goluri și și-a trecut în cont șase assist-uri.

Real Madrid a reușit pentru a doua oară în istorie să înscrie cel puțin trei goluri pe Camp Nou, într-un meci de Cupa Spaniei, după duelul din 2013. Atletico Madrid înregistra și ea această performanță în 1995 și în 1997.

Reclamă 4 / 0/3

Barcelona – Real Madrid 0-4

Karim Benzema a reușit un hat-trick de senzație în Barcelona – Real Madrid! Atacantul francez a fost de neoprit pe Camp Nou, reușind să-și califice echipa în finala Cupei Spaniei.

Primul semn al revenerii madrilene a fost dat în prelungirile primei reprize. Vinicius Junior a încheiat cu gol un contraatac perfect al oaspeților. În minutul 50, Karim Benzema a majorat diferența, după un șut precis la firul ierbii, iar Real Madrid devenea favorită la calificare.

Calificarea a fost decisă în minutul 59, atunci când Balonul de Aur a majorat scorul la 3-0 prin transformarea unui penalty obținut de Vinicius Junior. Francezul din atacul Realului și-a trecut însă în conturi și al treilea gol, în minutul 82, după un assist de la același Vini Jr.

În marea finală, Real Madrid va juca împotriva celor de la Osasuna, formație care a reușit să o elimine pe Athletic Bilbao. Finala se va disputa în data de 6 mai, la Sevilla.

Real Madrid nu a mai jucat o finală a Cupei Spaniei din sezonul 2013/2014. Aturci, a învins în ultimul act FC Barcelona, scor 2-1.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și