Închide meniul

Performanţă magnifică reuşită de Barcelona! Xavi l-a făcut uitat pe Pep Guardiola. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în istoria La Liga

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 februarie 2023, 10:56

Performanţă magnifică reuşită de Barcelona! Xavi l-a făcut uitat pe Pep Guardiola. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în istoria La Liga

Xavi este lider în La Liga cu Barcelona

Xavi, fericit după Barcelona - Cadiz 2-0 / Instagram

Performanţă magnifică reuşită de Barcelona după ce a învins-o şi pe Cadiz, scor 2-0, în etapa a 22-a din La Liga. Catalanii au dat lovitura şi îşi menţin avansul de 8 puncte faţă de Real Madrid. Xavi a reuşit să îşi facă echipa să se apere fără greşeală, iar gruparea de pe Camp Nou a atins o bornă uluitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona a devenit lider detaşat în Spania şi este mare favorită la câştigarea titlului. Traversează o serie senzaţională! Are şapte victorii la rând, perioadă în care a încasat un singur gol. Numai autogolul lui Kounde, din Betis – Barcelona 1-2, l-a făcut pe Ter Stegen să scoată mingea din propria poartă.

Performanţă magnifică reuşită de Barcelona. Recordul stabilit de jucătorii lui Xavi

Barcelona are numai 7 goluri primite în 22 de meciuri. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în istoria La Liga! Este un nou record de goluri încasate, în campionatul Spaniei, în această perioadă a sezonului. Real Madrid şi Atletico au primit 17 goluri.

Precedentul record era de 9 goluri primite după 22 de etape. Barcelona atinsese această bornă în sezonul 1986-1987, după ce a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni, în faţa Stelei. Catalanii nu s-au putut bucura la finalul campionatului. Real Madrid a câştigat titlul cu un punct avans.

Reclamă

Nouă goluri încasate în primele 22 de etape au mai avut Deportivo, în sezonul 1993-1994, şi Atletico Madrid în urmă cu cinci sezoane.

Barcelona nu a primit gol în 17 meciuri din această stagiune, performanţă nemaiîntâlnită. Preecedentul record fusese stabilit de La Coruna, care păstrase poarta intactă de 16 ori în primele 22 de etape.

Reclamă 4 / 0/3

Xavi poate aduce astfel titlul şi să îl facă uitat pe Pep Guardiola, antrenorul care a fost regretat pe Camp Nou. Actualul tehnician la lui Manchester City a cucerit 3 titluri şi 2 trofee ale UEFA Champions League în perioada în care a stat pe banca Barcelonei.

Ce l-a deranjat pe Xavi după Barcelona – Cadiz

Xavi a fost deranjat la conferința de presă de după Barcelona – Cadiz 2-0, meci în urmă căruia catalanii s-au distanțat la opt puncte de Real Madrid. Managerul trupei de pe Camp Nou a avut un răspuns dur pentru cei care îl critică pe Sergi Roberto, mărturind că acest fapt este cel mai nedrept lucru care i s-a întâmplat în toată cariera sa.

Xavi a declarat că nu înțelege de ce fanii îl critică pe Sergi Roberto, acesta fiind un jucător care prestează un joc extrem de consistent. Totodată, antrenorul catalanilor susține că fotbalistul nu merită să fie acuzat de fani, deoarece este un jucător care a fost crescut în pepiniera clubului, și care dă randament pe fiecare poziție pe care evoluează.

Sergi performează excelent în atât de multe poziții. Criticile la adresa lui sunt nedreptățite, cred că este cel mai nedrept lucru pe care l-am întâlnit în cariera mea. Vorbim de un fotbalist crescut de club, care evoluează constant bine pe orice post îl pui să evolueze.

Nu se vaită niciodată, e un exemplu, are ‘material’ de căpitan al acestui club. Iubește clubul, se dedică și nu pot să spun decât că am încredere oarbă în el.

A fost o primă repriză foarte bună, în care am dominat, am avut intensitate. În partea a doua, am slăbit ritmul, dar nu trebuie uitat că am jucat foarte multe meciuri în ultima perioadă și e natural să apară oboseala. Dar nu pot decât să remarc lucrurile pozitive: am avut o dinamică bună, am ținut din nou poarta intactă și suntem la opt puncte de Real Madrid”, a declarat Xavi, citat de marca.com.

Reclamă
Recomandări
  • Barcelona – Cadiz 2-0
  • Recordul stabilit de Barcelona lui Xavi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și