Închide meniul

Un fost jucător al Barcelonei, condamnat la 10 luni de închisoare pentru meciuri trucate. A primit şi o amendă uriaşă!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 ianuarie 2023, 12:05

Un fost jucător al Barcelonei, condamnat la 10 luni de închisoare pentru meciuri trucate. A primit şi o amendă uriaşă!

Un fost jucător al Barcelonei, Xavi Torres, condamnat la 10 luni de închisoare

Xavi Torres a jucat pentru Barcelona / Profimediaimages

Un fost jucător al Barcelonei a fost condamnat la 10 luni de închisoare. Mijlocaşul de 36 de ani, Xavi Torres Buigues, a fost găsit vinovat într-un proces în care a fost anchetat pentru meciuri trucate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul care joacă în prezent pentru Lugo a primit sentinţa. Curtea Supremă i-a redus pedeapsa primită iniţial, de un an de închisoare. Totuşi, l-a obligat să plătească o amendă uriaşă, de 400.000 de euro, anunţă marca.com. La această sumă se adaugă şi cheltuieli de judecată.

Un fost jucător al Barcelonei, Xavi Torres, condamnat la 10 luni de închisoare

Xavi Torres nu va mai avea voie să joace fotbal timp de 22 de luni pentru fapte de corupţie. Mijlocaşul defensiv are şanse minime să mai revină pe teren, din moment ce are 36 de ani. Torres a ajuns în 2020 la Lugo, după ce a jucat 156 de partide în La Liga.

Xavi Torres a jucat pentru Barcelona în 2009 şi a reuşit să obţină o promovare cu Betis în sezonul 2014-2015. A mai jucat pentru Malaga, Levante, Getafe, Sporting Gijon şi Elche.

Mijlocaşul a evoluat şi în afara Spaniei. A îmbrăcat tricoul celor de la Perth Glory, în Australia, şi al grupării Al-Arabi din Kuweit.

Reclamă

Torres nu avea gânduri de retragere. Îşi reînnoise contractul cu Lugo în vară şi semnase o înţelegere valabilă până în 2024. Clubul galician şi-a manifestat susţinerea pentru Xavi Torres. „Dorim să ne mafistăm sprijinul faţă de jucător pentru comportamentul său magnific, pentru profesionalismul şi implicarea lui la acest club. Cerem respect atât pentru jucător, cât şi pentru echipa noastră”, se arată într-un comunicat.

Șefii mafiei ar vrea să mituiască arbitri de top

La finalul anului 2021 au apărut informaţii că mafia pariurilor pregătise o nouă schemă pentru a mitui arbitri în trucarea meciurilor. Potrivit The Sun, capii rețelelor folosesc un sistem software prin care contactează “centralii” de top din Europa și le propun să aranjeze meciuri. Sumele oferite se învârt între 25.000-30.000 de euro.

Sistemul a fost descoperit de Europol, care a informat lumea fotbalului. ”Infractorii au făcut uz de tactici de criminalitate cibernetică nevăzute anterior în cazurile de corupție raportate, arătând faptul că aceste grupări au trecut la un nivel superior.

Reclamă 4 / 0/3

Au fost cazuri în care un presupus organizator de meciuri a încercat să recruteze arbitri pentru a manipula meciurile prin intermediul rețelelor sociale. Această evoluție poate fi accelerată de pandemia de Covid, în timpul căreia infractorii cibernetici și-au diversificat și și-au intensificat activitățile criminale.

Considerăm că aceștia vor continua probabil să încerce să contacteze jucătorii, arbitrii și alți oficiali prin intermediul rețelelor sociale și utilizarea unor mesaje mai sofisticate, inclusiv conținut personalizat și tehnici de manipulare”, a transmis Europol, potrivit sursei citate.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” Vezi toate știrile
Citește și