Închide meniul

Xavi, cucerit definitiv de Robert Lewandowski. Ce a declarat antrenorul Barcelonei după un nou record spulberat de starul polonez

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 octombrie 2022, 11:30

Xavi, cucerit definitiv de Robert Lewandowski. Ce a declarat antrenorul Barcelonei după un nou record spulberat de starul polonez

Xavi, cucerit definitiv de Robert Lewandowski. Ce a declarat antrenorul Barcelonei după victoria cu Mallorca

Robert Lewandowski, felicitat de Xavi / Colaj Profimediaimages

Xavi a fost cucerit definitiv de Robert Lewandowski. Atacantul de 34 de ani a făcut diferenţa în Mallorca – Barcelona, scor 0-1, în etapa a 7-a din La Liga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robert Lewandowski a dovedit din nou că este o „maşinărie de goluri”. După golul marcat cu Mallorca, în minutul 20, Lewandowski a spulberat un nou record. Este jucătorul care a avut nevoie de cele mai puţine meciuri pentru a marca 9 goluri în La Liga.

Xavi a fost cucerit definitiv de Robert Lewandowski în Mallorca – Barcelona 0-1

Xavi l-a felicitat pe Lewandowski la finalul meciului care a dus-o pe Barcelona, cel puţin pentru o zi, pe primul loc în La Liga.

„Încă o dată a făcut diferența, dar și linia defensivă și jocul de pase au contat. Un joc corect, fără strălucire, dar am luat trei puncte foarte importante. Pe acest stadion va fi greu să fie luate puncte. Lewandowski este un jucător care garantează. Este un marcator, un jucător de top, unul dintre cei mai buni jucători din lume, dacă nu cel mai bun. Pe lângă faptul că marchează, este important cum joacă, cum face pressing şi ce le spune coechipierilor…

Totuşi, nu ar fi bine să ne rezumăm doar la Lewandowski şi Ter Stegen. E adevărat că sunt la un nivel stelar, dar toată echipa a jucat bine”, a declarat Xavi după meci, potrivit marca.com.

Reclamă

Şi Xavi a stabilit un record. Este neînvins în ultimele 18 deplasări din La Liga, din postura de antrenor al Barcelonei (13 victorii, 5 remize). Niciun alt antrenor nu a avut o serie mai bună în meciurile disputate departe de casă. L-a depăşit astfel pe Zinedine Zidane, care se oprise în 2016 la 17 partide fără eşec în deplasare.

Lewandowski i-a adus o nouă victorie Barcelonei

Lewandowski a marcat cu o execuţie fabuloasă în partida cu Mallorca. Acesta a şutat la colţul lung, după ce a driblat un adversar.

Reclamă 4 / 0/3

Video AICI cu execuţia lui Lewandowski!

Atacantul venit de la Bayern Munchen este lider detaşat în topul golgheterilor din campionatul Spaniei. Are 9 goluri, cu 3 mai mult decât Borja Iglesias de la Betis.

Xavi, reacţie savuroasă când a fost întrebat dacă îl prefera pe Erling Haaland în locul lui Robert Lewandowski

Tehnicianul grupării pe pe Camp Nou s-a declarat încântat de alegerea făcută de conducătorii clubului. Atacantul polonez, adus cu 45 de milioane de euro de la Bayern, este favoritul lui Xavi.

Xavi a fost întrebat dacă nu ar fi fost mai mulţumit dacă l-ar fi avut la echipă pe Erling Haaland, în locul lui Robert Lewandowski. Răspunsul său a fost categoric.

„Nu l-aș schimba pe Robert pentru nimic în lume. Experiența sa este o diplomă. Este foarte matur, iar felul lui de a fi îi favorizează pe tineri, modestia lui este molipsitoare… a câștigat totul și, prin faptul că este atât de umil, îi molipsește pe restul coechipierilor săi. Ceea ce face este extraordinar„, a declarat Xavi, luna trecută, potrivit mundodeportivo.com.

În ultimul sezon din Bundesliga, Robert Lewandowski a reuşit să câştige duelul cu Erling Haaland. Polonezul a înscris 35 de goluri pentru Bayern, în timp ce fostul star al Borussiei Dortmund a punctat de 22 de ori.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și