Ladislau Boloni, un nou discurs contondent: „Facem noi, găsim noi ceva, suntem șmecheri”

De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 21 iunie 2022, 23:24

Ladislau Boloni, un nou discurs contondent. Ladislau Boloni a făcut o analiză dură a fotbalului românesc. Cel care a fost la un pas să devină selecţioner a spus că metodele din fotbalul românesc sunt învechite. Boloni a recunoscut că i-ar fi făcut plăcere să devină selecţioner.

Reclamă
Dorinel Munteanu face praf decizia lui Ladislau Boloni de a refuza România

Profimediaimages

Ladislau Boloni a avut un nou discurs dur la adresa conducerii celor din FRF.

Reclamă

Ladislau Boloni, un nou discurs contondent

„Am rămas la aceleași metode din socialism, iar Occidentul a avansat. La noi fotbalul a devenit ‘facem noi, găsim noi ceva, suntem șmecheri’, iar în celelalte părți fotbalul a devenit o industrie. Ei avansează, iar la noi groapa tot mai adâncă, tot mai adâncă.

Avem un vocabular deosebit de bogat despre ce și cum trebuie să facem. Atunci când trebuie să punem în practică ne dăm seama că suntem săraci.

Talentul nu este ajutat ca să se dezvolte și să se maturizeze ca să devină valoare. Talent avem, dar valoare nu. Între 17 și 19 ani, jucătorii trebuie să joace într-un campionat puternic. Faptul că cineva joacă în prima divizie din România nu mai reprezintă o garanție de valoare. Nu cred că nu avem jucători valoroși în România, dar această valoare trebuie crescută, trebuie căutată. Explicăm de ce nu se poate, dar nu sacrificăm un minut pentru a transpira, pentru a ne apropria prin practică„, a declarat Ladislau Boloni la digisport.ro.

Reclamă

Boloni a vorbit şi despre negocierile cu FRF

Ladislau Boloni a vorbit şi despre negocierile cu FRF, din luna ianuarie cu Răzvan Burleanu, pentru a prelua postul de selecţioner.

„Era o discuție despre partea financiară, cred că dânsul, pentru a mări șansa lui de a rămâne la obiectivul său, probabil că asta a spus. Acum nu mai știu.

Eu am considerat treaba asta mai mult o deviere de la subiectul principal. Dacă iei și analizezi, atunci poate că poți să spui ‘atenție, suntem puțin superficiali în apreciere’.

Prima dată să trecem de adversar! În fotbal e foarte greu să spui că ești mai puternic decât adversarul.

Eu nu înțelegeam de ce Cupa Satelor, când vorbim despre a fi sau a nu fi x sau y selecționerul. Nu era un lucru pe care îl apreciam mai mult.

Pot să-mi imaginez că, dintr-un punct de vedere, Cupa Satelor este o activitate pe care conducerea FRF pune accent. De ce nu, până la urma urmei.

Dar nu cred că avea legătură cu chestia asta. În orice caz, eu nu-l condamn pe domnul Burleanu pentru treburile astea, sub nicio formă. Problema principală nu asta este”, a mai spus Ladislau Boloni.

Comunicatul remis de FRF, după atacurile lui Boloni

„În urma declarațiilor domnului Ladislau Bölöni din 21 iunie 2022, cu privire la negocierile pentru preluarea postului de selecționer al naționalei României, Federația Română de Fotbal dorește să facă următoarele precizări:

Bugetul rezervat Cupei Satelor sau oricărei alte competiții FRF nu a fost în niciun moment folosit ca argument în negocierile cu domnul Bölöni pentru preluarea postului de selecționer. Numele competițiilor a fost menționat doar în prezentarea de către Administrația FRF a actualului context al fotbalului românesc, în care Federația Română de Fotbal finanțează din fonduri obținute din mediul privat sau de la FIFA și UEFA nu mai puțin de 54 de competiții și activitatea a 19 loturi naționale.

Negocierile pentru preluarea postului de selecționer, indiferent de numele candidatului, au avut la bază principiul FRF de a recompensa, prin bonusuri de performanță, îndeplinirea obiectivelor asumate”, e mesajul transmis de Federaţia Română de Fotbal.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
13:07 Reacţia oficială a Rapidului, după o nouă suspendare primită de Alexandru Ioniţă: „Sancţiunea este lipsită de orice temei legal” 12:19 Marius Şumudică a dezvăluit motivul pentru care l-a pupat pe frunte pe preşedintele lui Al-Shabab: „Ei evită astfel de momente” 12:11 Denis Alibec s-a gândit să se retragă de la naţionala României: „Da, mi-a trecut prin cap!” Ce l-a întors din drum 11:53 Simona Halep va participa la turneul Citi Open, din Washington. Ce alte nume mari au mai fost anunţate şi cand se va desfăşura turneul 11:39 Momente de panică la amicalul dintre Dinamo şi Chiajna! Un fan dinamovist a aruncat cu o torţă şi a intrat pe teren 11:36 Mike Tyson a recunoscut că s-a bătut ”pe ciuperci” cu Roy Jones Jr! Ce s-a întâmplat în meci 11:13 Denis Alibec, dorit de Adrian Mutu la Rapid: „Am vorbit cu ei, dar nu ştiu dacă aş suporta asta!” 10:47 Oleksander Usyk, pregătit să revină pe frontul din Ucraina: „Mă voi întoarce imediat” 10:20 EXCLUSIVDan Petrescu, dezvăluiri fabuloase despre un antrenor: „M-a rupt în două!” Dialog genial: „Giovanni, vino şi adu-mi ceva de mâncare, că nici mâncare nu ne dă” 9:57 Mihaela Buzărnescu, aproape să rateze Wimbledon din cauza accidentării: „Nu m-aş fi gândit că voi mai juca”
Pe același subiect
Ladislau Boloni, în timpul unui meci
Echipa naţională • 30 iun., 18:14
Ladislau Boloni a dezvăluit marele său regret: ”Mi-aș fi dorit să îmi închei cariera la echipa națională!”
Edi Iordănescu și Răzvan Burleanu
Echipa naţională • 29 iun., 17:55
Răzvan Burleanu, un nou anunţ despre viitorul lui Edi Iordănescu: „E o dezamăgire profundă!”. Ce i-a transmis selecţionerului României
Mihai Stoichiță, în timpul unui meci
Echipa naţională • 24 iun., 23:03
Mihai Stoichiță l-a făcut praf pe Ladislau Boloni: „Ai avut naționala pe tavă! O iei sau nu o iei?”
Close