Închide meniul

37 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei! Mesajul special postat de FCSB: „O dată istorică!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 februarie 2024, 11:47

37 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei! Mesajul special postat de FCSB: „O dată istorică!

37 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei

37 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei/ Facebook FCSB

S-au împlinit 37 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei. Data nu a fost uitată de roş-albaştrii, iar FCSB a postat un mesaj pe conturile de socializare, unde a fost menţionat că data de 24 de februarie este una istorică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 24 februarie 1987, Steaua reuşea să o învingă pe Dinamo Kiev pentru a câştiga Supercupa Europei. În urmă cu un an, roş-albaştrii cucerea Cupa Campionilor Europeni, după o finală decisă la loviturile de departajare, cu Barcelona.

37 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei

Steaua a învins-o pe Dinamo Kiev la limită, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gică Hagi, dintr-o lovitură liberă executată perfect.

Chiar dacă trofeul se află în vitrina celor de la CSA Steaua, echipă care deţine palmaresul din perioada 1947-1998, FCSB a sărbătorit această dată şi a postat un mesaj pe Facebook, prin care laudă performanţa istorică realizată de formaţia antrenată la momentul respectiv de Anghel Iordănescu.

„24 februarie reprezintă, la fel ca 7 mai, o dată istorică pentru fotbalul românesc.

Reclamă

Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dynamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0. Reușita roș-albaștrilor i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă.

Pentru aceste două mari realizări la nivel fotbalistic, uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei în acei ani vor avea parte întotdeauna de respectul și dragostea tuturor celor care poartă culorile roș-albastre în suflet!”, a transmis FCSB, pe Facebook.

19 ani de la eliminarea Valenciei

Tot astăzi, FCSB a amintit şi de victoria cu Valencia. Au trecut 19 ani de când roş-albaştrii îi eliminau pe iberici, după ce au întors scorul incredibil. Valencia s-a impus în tur cu 2-0, returul a fost câştigat de Steaua cu acelaşi scor, şi s-a ajuns la loviturile de departajare, calificarea fiind obţinută de români.

Reclamă 4 / 0/3

„Iubitorii culorilor roș-albastre își amintesc ziua de 24 februarie nu doar datorită câștigării Supercupei Europei în 1987, ci și grație unei performanțe mai recente, realizate de echipa noastră, care a continuat performanțele extraordinare ale Campioanei Europei din 1986.

Astăzi se împlinesc 19 ani de la un moment fantastic din istoria fotbalului românesc de după 1989, eliminarea celor de la Valencia, deținătoarea en-titre a Cupei UEFA, la București, de către echipa noastră, în faza șaisprezecimilor. După 0-2 la Valencia, elevii lui Walter Zenga întoarceau soarta calificării grație ”dublei” lui Andrei Cristea și îi eliminau pe spanioli din competiție în urma loviturilor de departajare.

Clubul nostru le mulțumește jucătorilor din sezonul 2004-2005, care au demonstrat, pe 24 februarie 2005, că valoarea acestui club în Europa a fost și va fi una apreciată în lumea fotbalului continental!”, a mai transmis FCSB.

Adrian Neaga a dat verdictul în războiul CSA – FCSB

Adrian Neaga a dat verdictul în războiul CSA – FCSB. Fostul jucător al echipei lui Gigi Becali spune despre liderul din Liga 1 că este „adevărata Steaua”.

„La Steaua merg. Am văzut că s-ar putea să joace încă un meci în Ghencea. Eu merg la ambele Stele la meciuri. Culoarea roș-albastru. Am afinitate față de echipa care e în prima ligă și care cred că e adevărata Steaua.

Acuma îmi pare rău că o spun și de multe ori mi-am atras antipatii, dar mă duc și la meciurile lui Daniel Oprița și lui Boștină pentru că îi susțin și chiar mă bucur pentru ei că au făcut lucruri bune acolo la echipa Armatei”, a spus Adrian Neaga la fanatik.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv Vezi toate știrile
Citește și